Paret ble meldt savnet til politiet søndag kveld klokka 22.15 etter at de ikke hadde kommet tilbake til hytta i Jeppedalen i Hurdal. De skal ha reist ut på skituren ved 13-tida.

– Vi hadde store ressurser innvolvert i leteaksjon. Det var mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder og et Sea King helikopter, i tillegg til politiet, sier operasjonsleder Ola Magne Mæle i Romerike politidistrikt.

Ved 04-tida natt til mandag ble ekteparet funnet. I en hytte, bare 3,5 kilomter i luftlinje unna sin egen hytte.

Tok seg inn og fyrte opp

Ifølge operasjonslederen har politiet ennå ikke fått snakket ordentelig med ekteparet, men de skal ha brutt seg inn på en hytte for å søke ly.

– Der har de klarte å fyre opp, slik at de har holdt varmen. De var i god behold da de ble funnet, sier operasjonslederen.

Det var Sea King helikopteret som gjorde funnet. Ved 06.30-tida mandag morgen sier operasjonslederen at ekteparet blir hentet ut med snøscooter.

Dårlig mobildekning

Ifølge politiet var det dårlig mobildekning i området, og det var derfor ikke mulig å få kontakt med paret. Det var rundt 0 grader og snøvær i leteområdet midnatt.

Ifølge operasjonslederen skal ekteparet ha gått en runde som var mye lengre enn de 3,5 kilometerne. Hvorfor de ikke fant veien hjem til hytta si er foreløpig uklart.