Gå til sidens hovedinnhold

Eieren: – Overtok kjelleren med leieboerne

Artikkelen er over 9 år gammel

Eieren av den ombygde parkeringskjelleren befinner seg for tiden i utlandet. Han sier til Romerikes Blad på telefon at leilighetene, og leieboerne, var der da han kjøpte de to husene i 2009

– De bodde der da jeg overtok huset. Det er en bygning jeg har overtatt med leietakere, og alt var leid ut da jeg overtok, sier han til RB.

– Bor alle de samme menneskene der nå som da du overtok?

– Nei, en flyttet inn for to år siden.

– Burde du ikke ha sjekket papirer på at utleien var lovlig?

– Det gikk vel kanskje litt fort for seg, så jeg har ikke fått sjekket det. Jeg kjøpte av en jeg trodde var seriøs, svarer mannen.

– Betyr det at du ikke tar noe ansvar for situasjonen som har oppstått?

– Jeg sier ikke at jeg ikke har ansvar, men jeg må se nærmere på det som har skjedd. Jeg har ikke lyst til å si noe før jeg kommer tilbake og har sett hvilke rapporter brannvesenet har kommet med, sier eieren av huset på Strømmen.

Huseieren, som selv er bosatt på Romerike, forteller likevel at de som bor der nå ikke har fornyet leiekontrakt, og at de skulle flytte.

– Jeg har ikke helt oversikten over leieperiodene, men de skulle ha flyttet, sier han.

Eieren forklarer videre at han engasjerte en entreprenør før sommeren for å se på huset, og at han nå kommer til å gjøre noe med de forholdene som er avdekket.

Dette skal jeg ordne opp i nå. Jeg skal få entreprenøren til å ordne det, de kan bygge om hvis det går an. Jeg er på vei tilbake til Norge nå, og når jeg kommer skal jeg se på manglene og prøve å ordne det. Men jeg vil se nærmere på hvilke rapporter brannvesenet har kommet med, sier mannen.