Egil fant seg selv på veggen

NAVLEBESKUER: Egil Nyhus? tegning «Naken uten nettet» er synlig representert i utstillingen «World Press Cartoon 2011» i kulturbyen Sintra i Portugal. BEGGE FOTO: LISE OPPEGAARD

NAVLEBESKUER: Egil Nyhus? tegning «Naken uten nettet» er synlig representert i utstillingen «World Press Cartoon 2011» i kulturbyen Sintra i Portugal. BEGGE FOTO: LISE OPPEGAARD

Artikkelen er over 8 år gammel

RB-tegner Egil Nyhus dro til Portugal for å beundre verdens fremste avistegnere, og fant seg selv blant dem.

DEL

World Press Cartoon i kulturbyen Sintra utenfor Lisboa har vokst til å bli en av de aller største og mest prestisjetunge konferansene og utstillingene for verdens avistegnere.

Egil Nyhus fra Jessheim hadde sendt inn «Naken uten nettet» som illustrerte en kommentar som sto på trykk i RB før jul om onlinegenerasjonen. Den var en av 800 innsendte bidrag fra hele verden.

SE FLERE: Egils tegninger!

Overrasket

– Jeg så den ikke da jeg på forhånd gikk inn på nettet og sjekket hvem som hadde kommet gjennom nåløyet, så derfor var overraskelsen stor da jeg reiste ned på en studietur og fant meg selv blant de utvalgte, sier Egil.

Ikke bare var tegningen med i konkurransen om Årets beste avistegning på kloden, den var en av få som var blåst opp og prydet en hel vegg på utstillingen.

– Veldig morsomt, og avissiden med kommentaren og tegningen fra Romerikes Blad var attpåtil utstilt i en monter, sier 49-åringen som har vært avistegner for RB i 24 av dem.

Enkel å forstå

– Jeg sendte inn denne tegningen fordi den er veldig internasjonal eller allmenn i den forstand at den forteller noe om tiden vi lever i. Jeg har dessuten fått en del positiv respons på nettopp denne illustrasjonen. Den er som avistegninger skal være; som et fyrtårn eller et trafikkskilt – enkel å forstå og kommuniserer kjapt.

Egils bidrag nådde imidlertid ikke helt til topps i konkurransen hvor svært mange bidrag handlet om det siste årets store sak: WikiLeaks.

Førstepremien på 20.000 Euro gikk til den australske tegneren David Rowe med tegningen «WikiLeaks and Uncle Sam».

Av andre norsk tegnere var bare Herb, Herbjørn Skogstad, fra Oppland Arbeiderblad og A-pressen representert.

Artikkeltags