Dumper søppel om natta

SPERRER INNGANG: Søppelberget har nå blitt så stort at det er vanskelig å ta seg opp trappa til Gardermovegen 5.FOTO: Linda Ingier

SPERRER INNGANG: Søppelberget har nå blitt så stort at det er vanskelig å ta seg opp trappa til Gardermovegen 5.FOTO: Linda Ingier

Artikkelen er over 6 år gammel

Hvem er det som i nattens mulm og mørke dumper søppel ved inngangspartiet til sameiet Gardermovegen 5 på Jessheim?

DEL

Både beboere og naboer har de to siste månedene opplevd at gårdsplassen er gjort om til en søppeldynge.

– Vi vet ikke hvor søpla kommer fra. Den leveres her om natta, og det er stadig noe nytt å våkne til. Noe kommer og noe forsvinner. Jeg har begynt å bli redd, sier en beboer som ønsker å være anonym.

Utenfor trappa som fører opp til leilighetene, står i dag en henger parkert, blant annet med to gassbeholdere. Sykkelvrak, støvsugere kabler, matavfall og annet skrot ligger strødd rundt inngangspartiet.

– Det begynner å bli vanskelig å få tilgang til trappa opp til inngangen. Barna skammer seg over å bo her, sier leietakeren som RB har kommet i kontakt med.

Hvem?

Beboerne er spesielt bekymret over gassbeholderne som ligger utenfor inngangsdøra.

– I tillegg ligger en kabel med strøm i og en øks utenfor den ene garasjeporten, sier en venn av beboeren.

Han har både kontaktet kommunen, brannvesenet og politiet, men får til svar at han må kontakte gårdeier. Kommunen har ikke svart på henvendelsene.

– Jeg har også kjent en gass- og bensinlignende lukt fra garasjeanlegget på kveldstid. Derfor tør jeg ikke lenger tenne lykter på terrassen, forklarer beboeren.

Lang konflikt

Gardermovegen 5 består i dag av 13 seksjoner med ulike eiere. To av disse seksjonene, som eies av firmaet Gardermoveien 5 AS, har tidligere blitt pålagt å rydde fellesarealene ved gjentatte anledninger. Firmaet ble tvangsoppløst og begjært konkurs i Øvre Romerike tingrett i juni på grunn av manglende regnskap.

Sameiet har også begjært tvangssalg av de to seksjonene i forbindelse med manglende innbetalinger av felleskostnader.

– Dette dreier seg om et sekssifret beløp. Kravet er nå rettet mot bostyrer, sier styreleder i sameiet Gardermovegen 5 Øystein Hagen. Han legger til at søppelproblemet i gårdsrommet har vært et langvarig problem over flere år.

– Frustrasjonsnivået kan vel betegnes som svært høyt nå, sier Hagen.

Et naboproblem

Det har også kommet klager på søpla fra flere boligsameier i Manesjen, boligområdet som ligger like ved.

– Jeg var på området i senest i helgen og fant alt fra malingsspann til matrester. Dette er blitt både et brannteknisk og helsemessig problem som skulle vært tatt tak i for lenge siden, sier Tor Bognø som bor i nabolaget.

Leiligheter klargjøres for salg

RB har gjentatte ganger uten hell forsøkt å få tak i beboerne på adressen som tidligere har fått pålegg om å rydde gårdsplassen.

Bostyrer Ole Jan Halvorsen i Advokatfirmaet Nicolaisen og Co vil heller ikke kommentere om søppelet tilhører leilighetene som nå selges.

– Sameiet har begjært tvangssalg. Vi verken kan eller vil svare for søppelproblematikken, sier Halvorsen.

Advokat Kristen Fari er oppnevnt som medhjelper i saken, og jobber nå med salget av boligene.

– Jeg er kjent med at det ligger søppel på gårdsplassen, og vi er i disse dager i ferd med å tømme leilighetene, sier Fari.

Han har tatt initiativ til å få ryddet arealene for å lette salgsprosessen.

– Både saksøker og saksøkte er invitert til å være med i denne prosessen, men jeg har ikke fått noen signaler tilbake på henvendelsen. Fristen for rydding var satt til forrige uke, sier Fari.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken