Det var en mann i 40-årene fra Nannestad som mistet livet i den kraftige kollisjonen på riksvei 35 torsdag ettermiddag, ifølge lensmann i Nannestad og Gjerdrum, Bjørn Hoff.

Politiet på Romerike fikk melding om den alvorlige møteulykken i Nannestad klokka 15.33.

– På veien fra Nannestad og over mot Grua på Hadeland har et vogntog frontkollidert med en personbil. Etter ulykken tok vogntoget fyr, opplyser operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt til rb.no.

Avdødes etterlatte har fått tilbud om bistand fra kommunens kriseteam og prest.

Romerikes Blad fikk kort tid etter ulykken opplyst at personbilen skal blitt stående fast under vogntoget mens det sto i fyr. Dette viser seg å antakelig ikke stemme. Bilvraket og vogntoget står over 100 meter fra hverandre.

– Traff midt på

Ifølge operasjonsleder Strømsborg så har personen som omkom sittet i personbilen. Politiet har ennå ikke fastslått hvem personen er, og det er satt i gang et identifiseringsarbeid.

Strømsborg forteller videre at de foreløpig ikke kjenner årsaken til at personbilen og vogntoget krasjet. Veien på ulykkesstedet skal være oversiktlig og uten svinger.

– For betjentene som er på ulykkesstedet ser det ut som at det er personbilen som har kommet over i feil kjøreretning og forårsaket ulykken, men dette skal etterforskes videre, forteller Strømsborg.

Politiets innsatsleder Morten Johannessen opplyser at det kan se ut som personbilen har truffet lastebilen midt i fronten.

– Den tyske lastebilsjåføren slapp fra ulykken uten fysiske skader. Han blir nå tatt hånd om og skal etter hvert avhøres av politiet, for å bringe klarhet i hva som har skjedd, sier Johannesen.

Bistand fra flyplassen

Vaktleder Øyvind Arntzen ved brannvesenets 110-sentral opplyste til rb.no ved 16-tida at vogntoget fortsatt stor i fyr. Klokka 16.15 skal imidlertid brannen være slokket.

– Vi fikk bistand fra brannvesenet på Gardermoen i forbindelse med slokkingsarbeidet, opplyser Arntzen.

Veien er sperret forbi ulykkesstedet og politiet avventer nå ulykkessgruppen til Statens vegvesen som skal gjøre sine undersøkelser på ulykkesstedet.