Dette treet lammet mobilnettet

LAMMET LANDET: I tillegg til å stoppe togtrafikken ødela dette treet mobilnettet for store deler av landet.

LAMMET LANDET: I tillegg til å stoppe togtrafikken ødela dette treet mobilnettet for store deler av landet. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Et råttent tre som falt over jernbanelinjen i Lørenskog slo ut mobilnett og flytrafikk i samme slengen.

DEL

Kun sju minutter etter at en telekabel ble ødelagt av en gravemaskinfører i Lillehammer, falt et tre ned over jernbanelinjen ved Hanaborg stasjon i Lørenskog.

I tillegg til å lamme togtrafikken, ødela treet reservetraseen til Telenors landsnett. Hendelsene førte til at tusenvis av telefonkunder over store deler av landet var uten dekning mandag.

Lammet mye av landet

Treet var med på å ødelegge mobilnettet over store deler av landet. Fiberkabelen som ble ødelagt brukes av flere mobiloperatører i tillegg til Telenor.

– Særlig Hedmark fylke ble rammet av trefallet i Lørenskog, mens gravemaskinen i Lillehammer ødela for nettet i Oppland. At to slike hendelser inntreffer så kort tid etter hverandre er spesielt og heldig vis sjelden vi opplever, sier regional informasjonssjef Per A. Meling i Telenor til rb.no.

..og flytrafikken

Meling opplyser at kabelbruddene i Lørenskog og Lillehammer blant annet satte flytrafikken i deler av Norge ut av spill.

– Fiberbruddene stoppet sambandet til Avinor slik at flytrafikken ble lammet, forteller Meling.

– Pill råttent

Ifølge Jernbaneverket er råte årsaken til at treet falt ned over jernbanelinjen.

– Det var pill råttent i nedre del. Derfor veltet det ned over togskinnene, opplyser pressevakt Arvid Bårdstu i Jernbaneverket.

Telenor skal nå gjennomgå hendelsene og se hvilke konsekvenser det har fått.

– Vi vil blant annet søke å finne årsakene til dette, og eventuelt se om det er noen vi vil kreve erstatning fra, sier Meling.

Rettes mandag kveld

Telenors entreprenører var mandag kveld i gang med å rette feilen i Lillehammer.

– De bør ha rettet feilen og reparert kabelen i Lillehammer innen klokka 23 mandag kveld. Da vil dekningen også i Hedmark og Oppland være som normalt, sier regional informasjonssjef Per A. Meling i Telenor til NTB.

– Feilen i Lørenskog skal være rettet opp i 20.30-tiden mandag, sier Meling til rb.no.

Det er mandag kveld kun mobilkunder i Hedmark og Oppland, samt fasttelefonkunder i Lillehammer, som er rammet av problemene, ifølge Telenor.

Artikkeltags