I dag tidlig sperret flere personer øynene opp på vei til jobb. Kornsirkelen som ligger på et jorde i Longsdalen i Rælingen måler om lag 50 meter i diameter og er godt synlig.

Eva-Marie Brekkestø har som den eneste i Norden skrevet bok om fenomenet kornsirkler og sier til rb.no at dette ser mystisk ut.

– Alt tyder på at dette ikke er guttestreker. Sirkelen er for perfekt og det er ikke merker i midten av sirkelen så langt jeg kan se på bildene, sier hun.

– Hærverk

Hun forklarer at hvis mennesker skal lage en slik ring midt i en kornåker må de ha et tau som er festet i midten for å få en perfekt sirkel.

– Uansett er det vanskelig å holde dette tauet stramt slik at sirkelen ikke blir ujevn. Derfor mener jeg at dette ikke er menneskeskapt.

TVRomerike har i dag vært på stedet og snakket med bonden som eier jordet. Han er frustrert.

Han karrakteriserer dette som hærverk og er frustrert over at kornet der sirkelen er utformet er ødelagt.

Han ønsker ikke å uttale seg til rb.no.

Hva tror du har skjedd her? Si din mening nederst i artikkelen!

– Jordisk fenomen

Kornsirkelekspert Brekkestø vil selv inspisere sirkelen senere i dag, hun mener den er svært interessant.

– Hvis dette ikke er guttestreker, hva er det da?

– Ja, det er det ingen som har helt svaret på. Noen tror det er utenomjordiske fenomener som slår til, jeg støtter ikke den teorien. Jeg tror mer på at dette er et jordisk fenomen, noe uforklarlig, men jordisk, sier eksperten.

Sjelden i Norge

Den første kornsirkelen ble registrert i Norge på Stange i 1950.

Etter det har det med jevne mellomrom poppet opp kornsirkler og i 2007 fant Cathrine Harstad denne på et jorde i Nannestad.

– Her er det sikkert noen som har hatt det morsomt, sa hun og utelukket gjester fra andre planeter.