Ett år etter at familien Lund Schjetne i Eidsvoll fikk sønnen Fredrik drept på Utøya, er familien rammet igjen.

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som er savnet i Oslo, er Roy Schjetnes niese.

– Hovedfokuset vårt er å være tilstede for broren min, kona hans og yngstedatteren deres, sier han til rb.no.

Roy har selv vært ute og lett etter 16-åringen i natt, men er nå sammen med familien.

LES OGSÅ: Storstilt leteaksjon

– Grusomt

– Dette er bare helt forferdelig, sier Roy.

Håpet om å finne Sigrid i livet står fortsatt sterkt. Ifølge Roy er det ikke noe annet alternativ.

– Uvissheten er grusom. Vi opplevde mye av det samme bare for ett år siden. Å måtte gjøre det igjen, er bare helt forferdelig, sier han.

At barnet ditt ikke kommer hjem, beskriver Schjetne som noe av det verste som kan skje deg som forelder. Tapet av sønnen Fredrik gjør imidlertid at han har litt erfaring.

– Vi sitter med en erfaring jeg gjerne skulle sluppet å bruke, men vi vet litt om hva som kan gjøres og kan ta med oss den grusomme erfaringen, sier Roy.

Han forteller også at det er mange i pårørendegruppa etter 22.juli som har blitt sterkt påvirket av forsvinningssaken.

– Det ripper uten tvil opp i mange sår.

Engasjement og håp

Roy Schjetne og familien setter utrolig stor pris på det enorme engasjementet hele landet har vist etter at Sigrid ble borte.

– Det gir et håp og er en veldig god støtte, sier han.

Nå håper han bare at ikke all oppmerksomheten har skremt gjerningsmannen.

Det er umulig for Roy og familien å unngå at forsvinningen ripper opp i tapet av sønnen, men de er fast bestemt på at deres jobb er å holde motet og håpet oppe.

– Vi må bare håpe at vi klarer å finne henne, sier han.

Politiet ønsker tips

Sigrid Giskegjerde Schjetne er ca 170 cm høy. Hun har lyst, brunt langt hår og blå øyne. Hun hadde på seg en Ola-shorts, blå hettegenser og en grå singlet. Hun bar på en brun skinnveske.

Oslo politidistrikt opplyser at de har mottatt mange tips som blir jobbet med. De ønsker imidlertid flere tips fra publikum som kan ha sett eller hørt noe.

Tips politiet på 22 66 99 66!

Kom ikke hjem

Orienteringsløpere, frivillige, naboer og politi søker for fullt etter Sigrid som ble borte på vei hjem fra en venninne natt til søndag.

Hun ble meldt savnet av sine foreldre da hun ikke kom hjem til avtalt tid. Kort tid senere ble mobiltelefonen hennes og en sko funnet bare noen hundre meter fra familiens hjem på Østensjø.

Søkene i nabolaget har ikke gitt noen resultater, og politiet jobber nå med en teori om at 16-åringen kan ha blitt bortført i bil.

– Vi legger lista ut for at det verste kan ha skjedd. Det er at hun kanskje er blitt bortført – vi vet ikke, sier Frank Olsson, politibetjent og samfunnskontakt ved Manglerud politistasjon til VG Nett.

Mandag formiddag søker politiet i Østmarka. Bengt Eriksen, som er en av familiens to kontaktpersoner, ber derfor oslobeboere om å holde seg unna området i dag.

Ifølge Eriksen vil de frivillige spesielt søke i Maridalen, Enebakk,Tryvann og Grefsenkollen.

Les mer: 16-åring fortsatt savnet

Ingen spor

Snart halvannet døgn etter at den 16 år gamle jenta ble meldt savnet, er det fortsatt ingen spor om hvor hun har blitt av. Alt stopper opp 400 meter fra familiens hjem.

Politidistriktet opplyser at en rekke frivillige nå er ute og søker. Det er satt inn hundekvipasjer og helikopter i søket.

Politiet: – Legg om turrutene

Oslo politidistrikt har foretatt kriminaltekniske undersøkelser på stedet, gjennomført vitneavhør og foretatt rundspørring.

Politiet i Oslo ber folk legge turene til andre områder enn Skullerud og Haugerud, hvor helikoptre leter etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Leder for Oslo-politiets seksjon for vold og sedelighet, politiinspektør Hanne Kristin Rohde, ber folk legge om turrutene i området Skullerud og Haugerud for å gjøre politiets letearbeid lettere.

– Det foregår søk med helikoptre fra Skullerud til Haugerud. Nå har seksjon for vold og sedelighet formelt overtatt saken, men det er ikke åpnet etterforskning. Vi må sikre alle spor. Vi vet foreløpig ingenting om hva som kan ha skjedd henne, sier Rohde.

Håper å finne henne i live

Hun forteller at politiet ser forsvinningen i et bredest mulig lys og holder alle muligheter åpne. Det foregår nå avhør av familie og bekjente.

– Vi er forventningsfulle og håper at vi finner Sigrid i live, sier Rhode.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har befunnet seg i området natt til lørdag.

– Vi undersøker alt og ønsker kontakt med gående, syklende, bilkjørere som kan ha sett noe. Vi er interessert i alle observasjoner og bevegelser, sier Rohde.

Politiinspektøren forteller at Oslo-politiet ikke utelukker at de henvender seg til Kripos for bistand.