Med halshoggingen av Tom Lund-statuen friskt i minne har Kanarifansens egne sikkerhetsvakter holdt vakt utenfor Åråsen de to siste døgnene – dag og natt.

Klokka 05.00 natt til lørdag kan de ha avverget et nytt forsøk på hærverk. I to biler kom det som av vaktene anslås å være ti personer kjørende inn på Åråsen.

– Ut av bilene kom det ti personer. De gikk mot stadion og ville åpenbart inn, sier Frode som er sikkerhetsansvarlig i Kanarifansen.

VET DU NOE? Har du tips eller bilder – kontakt RB her!

Tre tidligere omhandlet

Han ønsker ikke etternavnet sitt på trykk, men forteller at sammen med resten av KFL-vaktene fikk de hindret gruppa i å komme seg inn på stadion.

– Oppstod det en konfrontasjon?

– Nei, de så nok at vi var flere enn dem. Vi ringte politiet og de kom veldig fort, sier Frode.

Operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt bekrefter overfor RB at de kontrollerte fem personer på Åråsen – den ene bilen med de resterende fem personene skal ha unnsluppet før politiet kom til stedet.

– Tre av personene vi kontrollerte er alle omhandlet tidligere i forbindelse med casuals-miljøet til Vålerenga. Alle fem er nå bortvist fra Åråsen og Lillestrøm fram til mandag klokka 08. Det betyr at hvis de blir observert av politiet i dette tidsrommet vil de bli innbragt, sier operasjonsleder Jahr.

Ifølge operasjonslederen skal det ikke ha vært snakk om voldshandlinger på Åråsen i natt. Likevel gjorde politiet beslag av et balltre i bilen dem hadde kommet kjørende i.

– Ingen av de fem hadde noen fornuftig forklaring på hvorfor de var der eller hva de skulle. Hvorfor de hadde med seg et balltre er også uvisst, sier operasjonslederen.

POLITIET: – Ikke engstelig for tribunebråk

– Klart det er skremmende

Sikkerhetsansvarlig Frode forteller at episoden er skremmende.

– Akkurat da det skjer merker man det ikke, men når man tenker seg om i etterkant, er det klart dette er skremmende. Hva blir det neste, de strekker strikken bare lenger og lenger, sier sikkerhetssjefen.

Selv om KFL har hatt over ti personer på vakt utenfor stadion i to døgn vil de nå forsterke vaktholdet fram mot kampen.

– Vi er nødt til å ha døgnovervåking av området. Vi vil beskytte Åråsen og klubben, sier Frode.

BLOGG: Slik oppstod hatet

VIDEO: Kunstner Bjørn Sørvang Hansens første møte med den vandaliserte statuen:

VIDEO: Frode Kippe: – Dette er å gå for langt!