Like før klokka 17.00 lørdag ettermiddag fikk politiet melding om at to ansatte i barnevernet i Sarpsborg hadde blitt utsatt for vold og etterlatt i hjelpeløs tilstand i en bolig på Borgenhaugen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Ifølge politiet var de to barnevernsarbeiderne på hjemmebesøk for å gjennomføre et kontrollert samvær mellom fire barn, blant annet en 14 år gammel jente som bor hos en fosterfamilie og er elev ved en ungdomsskole på Romerike, og deres foreldre, som er irakske statsborgere.

Maskerte menn

Etter noe tid kom det ifølge politiet flere maskerte personer inn i huset, og de to barnevernsarbeiderne ble deretter utsatt for vold før de ble tapet fast. Foreldrene, de fire barna og de maskerte mennene forlot deretter huset.

Nå er familien etterlyst over hele Europa, foreløpig uten resultat.

Bekymret

Venner og kjente av den 14 år gamle jenta på Romerike er nå svært bekymret.

– Det er vanskelig å fatte at hun er borte. Vi tenker på hva som har skjedd med henne, sier moren til en venninne av 14-åringen til Romerikes Blad.

Ifølge venninnens mor skal jenta ha uttrykt bekymring og grudde seg til å møte foreldrene i helga.

Tok farvel

Venninnen og hennes mor var blant de siste som snakket med jenta før hun reiste til Sarpsborg.

– Vi sto på trappa og ønsket henne lykke til. Så får vi etterpå vite hva som har skjedd. Det er et sjokk, sier venninnens mor.

Flere personer har også engasjert seg i støttegrupper både på Facebook og Nettby.

Skolen orientert

Jentas fosterforeldre kunne i går ikke kommentere saken overfor Romerikes Blad, og henviste til politiet.

Rektor ved ungdomsskolen hvor jenta er elev, ble i går orientert om at en elev ved skolen var innblandet i hendelsen i Sarpsborg.

Søndag kveld satt skoleledelsen i møter der de diskuterte hvordan de skal håndtere situasjonen når elevene kommer på skolen mandag morgen.

Spesiell situasjon

– Vi har en kriseplan, men hvorvidt den skal tas i bruk må vi vurdere litt. Men det er klart det er dramatisk når slike ting skjer, sier rektoren til Romerikes Blad.

Rektoren medgir at det er en svært spesiell situasjon.

– Derfor vil vi bruke tid på å drøfte før vi bestemmer oss for hva vi gjør, sier rektoren.

Etterlyser biler

I en pressemelding signert søndag kveld opplyser politiet at den etterlyste irakske familien består av to voksne personer en mann på 36 år, en kvinne på 33 år og deres fire barn. Barna er en gutt på 15 år, en jente på 14 år, en jente på 12 år og en gutt på 6 år.

I tillegg er det mulig at barnefarens 33 år gamle bror er med i følget.

Videre etterlyser politiet to kjøretøy i saken. Den ene bilen er en Mitsubishi Outlander, 2009-modell, med kjennetegn AE 25336, mens den andre bilen dreier seg om en mulig svenskregistrert gullfarget Opel Omega.