– Derfor tapte Lillestrøm kampen om reiselivsmessa

Artikkelen er over 4 år gammel

Denne helgen kan du «reise» jorda rundt på noen få timer. I Telenor Arena, ikke i Lillestrøm.

DEL

Dalende norsk kronekurs og uro over store deler av verden til tross, normannafolket vil fare! I går åpnet Reiselivsmessen Oslo 2015 i Telenor Arena, og lørdag og søndag vil minst 30.000 mennesker lete i jungelen av reisemål.

Nittedøl er messesjef

Merete Falch, nittedøl som har gjort vestfolding av seg, står sammen med Kristin N. Øhrn bak messen. Hun er svært glad for at det ennå er liv laga for reisemesser.

Norsk Varemesse i Lillestrøm la ned sin reisemesse i 2012, og for tredje året på rad er derfor denne messen alene på markedet i Oslo og omegn.

– Beliggenheten her er bedre. Norges Varemesse opererte nok også med for høye priser, hevder hun.

(Saken fortsetter under videoen)

Video: Messe-sjef Merete Falch fra Nittedal forteller om reiselivsmessa på Fornebu.

– Skulle ha betalt for hver eneste kvadratmeter

Redaktør i reisemagasinet Vagabond, Helge Baardseth, er klar på hvorfor reiselivsmessa til slutt ble flyttet fra Norges varemesse i Lillestrøm til Fornebu.

– Lillestrøm var ikke flinke nok til å fornye seg. Det skjedde mye i bransjen akkurat på den tiden. De hadde arealene, men klarte ikke å utnytte det. Når de liksom skulle utnytte det, så skulle de ha betalt for hver eneste kvadratmeter. Det er ikke slik bransjen er i dag. Det ble en veldig stillestående messe etter hvert. Og mindre og mindre atraktivt både for kunder og utstillere, sier han.

Baartvedt mener det er 30 prosent dyrere å ha messe i Lillestrøm enn på Fornebu.

Tigersvans fra Gansvika

Flere representanter for Romerike har tatt turen vestover, og Ninni Aarhus Tranum i Akershus Reiselivsråd tror ikke det utelukkende er negativt for vår region at Bærum vant «messekrigen».

– Med tanke på å markedsføre attraksjonene på Romerike kan det være vel så nyttig å møte folk vest for Oslo-gryta, tror hun.

Ole Gunnar Berntsen har brakt med seg sagkrakk og tigersvans. Den første som prøvde seg var Christian Ringnes, mannen med blant annet den populære skulpturparken ved Ekeberg.

– Jo da, han var ikke så verst til å saga ved, fastslår Fet-væringen.

Til sommeren blir det ingen rutebåt på Øyeren.

– Av den grunn får vi markedsføre andre tilbud, som aktiviteter i Gansvika.

Island frister mest

Solfrid Ruud ønsker også å fortelle publikum om alt hva Romerike har å by på, og spesielt Fet. Hun er nemlig administrasjonsleder ved lensemuseet, et lokomotiv når det gjelder å trekke turister til vår region.

– Jeg synes det er kjempegøy å få være med her. Innimellom kan jeg også kikke litt på andre stands, for jeg elsker å reise. Sist sommer besøkte jeg 13 land og kjørte 600 mil i løpet av bobilferien.

– Akkurat nå er det tur til Island som frister meg mest, røper hun.

Sterk opplevelse

Elisabeth Gjestland skulle gjerne ha servert smaksprøver, men som daglig leder i Arcus Opplevelse på Gjelleråsen, gis hun ikke anledning til det.

– Folk kan komme til vårt anerkjente distelleri og få innblikk i hvordan brennevin framstilles. En sterk opplevelse, det kan jeg forsikre, reklamerer hun.

Artikkeltags