Denne tar myggen!

STORFANGST: Bengt-Ove Nordgård jobber for importøren av myggmagneten, og viser stolt fram hvor mye maskinen har klart å fange på tre dager.
ALLE FOTO: MARIUS NYHEIM KRISTOFFERSEN

STORFANGST: Bengt-Ove Nordgård jobber for importøren av myggmagneten, og viser stolt fram hvor mye maskinen har klart å fange på tre dager. ALLE FOTO: MARIUS NYHEIM KRISTOFFERSEN

Artikkelen er over 9 år gammel

Det er en dyr fornøyelse, men med denne store gassmaskinen får du gleden av å se myggen bli eliminert – for godt.

DEL

Det går imot alle mine overbevisninger at jeg gleder meg over å drepe insekter, men det er tilfredsstillende å se myggen bli slukt av denne «myggmagneten».

Dagen før jeg skulle begynne å teste midler mot mygg fortalte en kollega meg om en maskin jeg ikke visste eksisterte. «En stor myggdreper som spyr ut menneskelukt og sluker all myggen i flere måls omkrets». Det høres ut som å være for godt til å være sant. Kan virkelig en maskin fange tusenvis av mygg på bare en uke, eller noen dager?

Svaret er ja.

LES MER: Romerikes Blad tar opp kampen mot myggen

Gjør jobben

Jeg fikk låne hagen til Ivar Lofthus i Fetsund over en helg, for å gjennomføre denne testen. Alt som kunne redde han fra myggen var mer enn hjertelig velkommen på besøk.

Mosquito Magnet, som den gassdrevne maskinen heter, må nemlig stå over noen dager for å begynne å vise resultater. Helst et par-tre uker for å virke optimalt. Forventningene var derfor ikke så veldig store da jeg kom for å sjekke ut resultatene etter kun tre dager.

– Den er jo helt suveren! Vi har faktisk sittet litt ute i helgen, og det har vi ikke fått gjort før nå, forteller Ivar og kona Anita.

Deres første reaksjon er at maskinen virkelig gjør jobben, og det beviser Ivar ved å vise fram helgens fangst: en nettingpose full av de ekle skadedyrene.

Hva er dine beste myggtips? Diskuter nederst i artikkelen!

Bare hunnmygg

Jeg skjønner entusiasmen. Vel å merke er det noe mygg i luften, men så sier produsenten at maskinen trenger mer tid på å gjøre området myggfritt. I forhold til tidligere Fetsund-besøk er det i hvert fall mye bedre, ja faktisk blitt levelig. I nettingen ser vi en ubeskrivelig mengde hunnmygg, som har blitt tiltrukket av «menneskelukt».

Maskinen lokker bare til seg hunnmygg, siden det kun er dem som suger blod. Lukten er karbondioksid, dannet av en spesiell tablett og gass fra en vanlig tiliters beholder. Dette minner myggen om mennesker, og gjør at de flyr til den, framfor til deg.

For å være sikker på å drepe all myggen må du putte nettet i en pose for å la dem tørke ut, eller fryse dem ned.

Nesten utsolgt

Importøren av myggmagneten forteller meg at maskinen er nesten helt utsolgt fra butikkene. Dette til tross for at prisen ligger mellom 6.900 og 12.900 kroner, avhengig av størrelse og kraft.

– Til sammen har vi solgt rundt 8.000 maskiner i Norge siden 2005, sier Bengt-Ove Nordgård fra importøren Noragent.

Han forteller at salget av den amerikanske oppfinnelsen har eksplodert i år, så de fleste må nok vente til neste år med å få tak i et eksemplar.

Investering

Det er ikke akkurat billig å anskaffe seg maskinen, men så skal den dekke flere mål med jord. Det åpner for eksempel for at naboer kan spleise på et par stykker, og dermed bli kvitt myggen i hele nabolaget.

Når du først har drept all hunnmyggen i området skal du faktisk være kvitt den for resten av sesongen.

Konklusjon: Maskinen er dyr, det er det ingen tvil om. Sammenliknet med andre produkter er det derfor en real investering. Prøvekanin i dette tilfellet, Ivar Lofthus, mener at det er verdt det. Selv synes jeg det ser ut til at du får valuta for pengene, og ville absolutt spleiset på en med naboen, hadde det ikke vært for at jeg bor i en leilighet i byen.

Et lite tips: Sett maskinen litt unna huset, den tiltrekker seg MYE mygg så det er veldig greit at den ikke står rett ved siden av verandaen eller inngangsdøra!

FLERE RB-LESERE HAR ALLEREDE DELT SINE MYGG-TIPS. LES NOEN AV DEM HER!

Artikkeltags