Dekk-konger går nye veier

Artikkelen er over 14 år gammel

De har skodd seg godt på bildekk. Nå satser Sharif-brødrene på eiendom. Fabrikklokalet der faren jobbet og bodde som nyinnvandret, er allerede i boks.

DEL

Brødrene Moohsen (21) og Tommy Sharif (28) tjener fett på import og salg av bildekk. Som andregenerasjons innvandrere har de solide «kremmer-gener» i blodet.

Sharifs Dekksenter går så det griner. For fem år siden hadde dekksenteret en omsetning på 4,1 millioner kroner. I fjor var omsetningen tidoblet.

– I år vil vi passere 50 millioner kroner med god margin, sier Tommy Sharif selvsikkert.

Han eier to tredeler av dekksenteret. Broren eier resten. I eiendomsselskapet Sharif Invest eier brødrene en halvdel hver.

Barndomshjemmet

En stor del av fortjenesten fra Sharifs Dekksenter har gått inn i eiendomsselskapet Sharif Invest. Gjennom dette selskapet har familien kjøpt en næringseiendom på 11 mål og 2.500 kvadratmeter industrilokaler, i Industriveien 23 på Skedsmokorset.

Tommy Sharif hevder at kjøpet er en ren eiendomsinvestering, men etter hvert kommer det for dagen at kjøpet har langt større verdi enn det som kan måles i kroner og øre.

– Vi har faktisk kjøpt barndomshjemmet vårt. Her bodde mamma og pappa da de kom til Norge, smiler Tommy Sharif.

Da foreldrene innvandret til Skedsmo på begynnelsen av 70-tallet, bodde de i flere år på et lite rom inne i fabrikklokalet. Der hadde faren deres, Mohammed Sharif, fått jobb hos Bergs Gummiindustri som ryddegutt og altmuligmann for 10 kroner timen.

«Kan bare dekk»

– Det vi kan er dekk og felger, sier lillebror Moohsen Sharif.

Når de nå har valgt å plassere penger i eiendom har de overlatt selve jobben til dyktige eiendomseksperter. Begge brødrene gikk økonomilinja på videregående skole. Men etter det har det bare gått i dekk. De henter inn nødvendig økonomiske ekspertise i stedet for å knote med det selv.

– Vi skal først og fremst konsentrere oss om å drive med det vi kan, der vi virkelig kan gjøre en god jobb, sier Tommy Sharif.

Artikkeltags