Det var i Solheimsgata i Lillestrøm Kjetil Moren Bråthen søndag ettermiddag måtte kaste seg på bremsen.

Ut i gata rett foran bilen løp en person med politi i hælene.

Rullet foran bilen

– Politiet kastet seg over ham og de rullet ut foran bilen. Et 20-talls andre kom til og sto rundt bilen vår, forklarer Bråthen.

Politiets innsatsleder, Ivar Myrbø, på stedet bekrefter at det er personer fra casualsmiljøet som har møttes i forbindelse med et avtalt oppgjør i Lillestrøm søndag.

– Det har kommet en gjeng fra Oslo, så har en gjeng fra Lillestrøm gått mot dem og varslet at de har tenkt å lage bråk. Dette er et casualsoppgjør i forbindelse med en innebandykamp der gruppene hadde tenkt til å utfordre hverandre, sier Myrbø.

Trolig dreier det seg om oppgjøret mellom Lillestrøm og Vålerenga i 1. divisjon innebandy for menn i Skedsmohallen søndag kveld.

Søndag ettermiddag og kveld patruljerte en rekke politipatruljer sentrumsgatene i Lillestrøm. Patruljebilene sto i perioder også på post utenfor samtlige utesteder, i tillegg til at det var politi på togstasjonen.

Et sted mellom 30 og 40 personer skal ha blitt geleidet inn på toget inn mot Oslo, etter det rb.no får opplyst av et vitne.

Barn i bilen

Bråthen fra Blaker var på vei til Hoppeloppeland med samboeren og deres to barn, da de havnet midt oppe i bråket.

– De sto utenfor puben Republic, da en plutselig begynte å løpe og politiet kom etter. Alle sto rundt bilen vår, og vi fikk rygget forsikitg unna og kjørt videre, forklarer Bråthen.

Han sier de aldri følte seg noe truet, men bekrefter likevel det var en lite hyggelig opplevelse.

– Følte oss små

– Da de lå og rullet i veien foran oss, og alle andre sto rundt bilen, følte vi oss små, sier Bråthen.

Omtrent 20 menn i alderen 20-30 år tilhørte gjengen som samlet seg rundt bilen deres.

– Fem politimenn var på stedet. To politibiler kom til mens det holdt på, forteller han.

Pub stengte dørene

Utestedet Republic stengte søndag ettermiddag dørene etter hendelsen. Det skal ikke ha foregått noen form for kamper inne på puben, men tiltaket skal ha blitt iverksatt for å forhindre eventuelle senere hendelser, så vidt rb.no forstår.

– Politiet var allerede på plass da Oslo-gjengen kom. Deretter var det noe provokasjon som førte til én arrestasjon, sier en kilde.

Begge casualsgjengene skal imidlertid ha oppsøkt utestedet Klimt i Storgata. Der var det høtyere aktivitet inne på utestedet, men heller ikke her skal gjengene ha rukket å barke sammen.

– Politiet kom inn rett etter og geleidet dem ut igjen, sier en person.

rb.no har fått opplyst at det også var tildragelser utenfor Jekyll & Hyde, men de ansatte der hadde ikke fått med seg dette.

Rockepuben Martins opplevde ingen ubehageligheter i forbindelse med hendelsen.