Dermed kan rideskoleundervisningen foregå innendørs.

– Skal jeg holde på med dette, vil jeg også ha litt bedre arbeidsforhold selv, sier Beate Sissener.

Byggetillatelse er gitt.

– Jeg får veldig god hjelp og veiledning i Ullensaker kommune, sier hun.

Stallsjef i England

Hun har lang og bred erfaring når det gjelder ridning, instruksjon og trening av hest, er autorisert rideinstruktør og har fagbrev innen hestefag.

For to år siden startet hun rideskolen hjemme på gården Bratvold på Sand/Midtskogen. Faren drev med travhester da hun vokste opp og etter hvert ble hun en habil rytter som hevdet seg som dressurrytter på ponnilandslaget og som junior i norgestoppen i sprang.

Hun har vært i Belgia hos Nelson Pessoa og har vært stallsjef for OL-rytter Morten Aasen og kona Kristin i England.

Etter ti år i England, hvor hun også utdannet seg til oversetter, kom hun tilbake til Norge. Hun tok lærerutdanning og underviste i hestefag og engelsk på Hvam videregående skole, før hun etter eget utsagn bestemte seg for hva hun egentlig ville og startet rideskolen.

Den er ikke så stor og plassene har vært stort sett fulle siden.

– Men hvis man vil tjene mye penger, bør man ikke drive med hest. Da burde jeg heller vært oversetter i Oslo, smiler hun.

Ikke ni-til-fire-jobb

Det er mer enn fulltidsjobb å drive en stall med hester som skal stelles, fôres og følges opp hver dag hele året.

Beate Sissener har også et samarbeid med forebyggende avdeling for barn og unge i Ullensaker kommune og barnevernet under konseptet «Inn på tunet», og tilbyr tilrettelagt ridning for funksjonshemmede.

– Jeg regnet ut at jeg jobbet minst 60 timer i uka i fjor i snitt, forteller hun.

Da blir det godt å få tak over hodet og å slippe å stå ute og rope til elevene i all slags vær, selv om ridehuset i første omgang ikke blir isolert.

Til å hjelpe seg har hun flinke hestejenter som har hver sin rideskoleponni som sin egen og får gratis undervisning som takk for hjelpen.

Ingen elitestall

– Vi skal være en stall for alminnelige mennesker, ikke en typisk konkurransestall, hvor barna først og fremst lærer å ri og hvor det er instruksjon på et normalt nivå, som jo er det de fleste trenger, understreker hun.