Gå til sidens hovedinnhold

Bussjåfør i rute tatt for promillekjøring

Artikkelen er over 6 år gammel

Et tips førte til at politiet valgte å kontrollere en bussjåfør i rute fra Gardermoen til Jessheim. Sjåføren hadde ifølge politiet en promille på over 0.5.

Politiet på Romerike stanset like før klokka 07.00 bussjåføren på rute 818 fra Gardermoen til Jessheim. Bussen ble stanset i Vilbergveien på Gardermoen.

– Vi fikk inn et tips om at vi burde kontrollere sjåføren. Etter en test på stedet viste det seg at han hadde en promille på over 0.5, sier operasjonsleder Terje Skovereng i Romerike politidistrikt til rb.no.

Bussjåføren – som er en mann i 60-åra fra Øvre Romerike – er siktet for promillekjøring.

Seks passasjerer

Operasjonslederen forteller at bussjåføren ble tatt av bussen av politiet. På bussen satt det seks passasjerer.

Busselskapet er varslet og det ble sendt en ny sjåfør til å føre passasjerene videre mot Jessheim.

– Bussjåføren er tatt med av politiet til legevakta for en utvidet blodprøve, sier operasjonslederen.

Suspendert

Den aktuelle bussjåføren kjører for Nettbuss og selskapets regiondirektør i Oslo og Akershus, Per Nilsen, sier til rb.no like før klokka 07.30 at han nettopp er informert om hendelsen.

– Dette ser vi svært alvorlig på. Sjåføren vil bli suspendert med øyeblikkelig virkning fram til saken er ytterligere belyst og vi får fakta på bordet. Stemmer dette er det meget alvorlig og noe som skjer svært sjeldent, sier regiondirektøren.

Han beskriver bussjåføren som rutinert. Han skal ha kjørt buss for selskapet en stund. Nilsen kjenner ikke til hvor lenge.

Fanget av egne rutiner

Politiet ble ifølge regionsdirektør Per Nilsen varslet av Nettbuss om deres egen sjåfør.

– Vi har meget gode rutiner for å unngå at sjåfører kjører med promille. Derfor blir alle sjekket og kontrollert i egne rutiner hver gang de reiser fra våre depoter. I morges ble det lagt merke til at den aktuelle sjåføren ikke fulgte rutinene. Nøykatig hva som skjedde kjenner jeg ikke til, men det var såpass at politiet ble kontaktet, sier Nilsen i Nettbuss.

TIPS OSSTlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Kommentarer til denne saken