Brødre innrømmer bilsvindel

ETTERFORSKER: Politibetjent Wilhelm Bjølseth ved Lørenskog lensmannskontor etterforsket saket mot de to brødrene. FOTO: MARTHE DYPVIK JENSEN

ETTERFORSKER: Politibetjent Wilhelm Bjølseth ved Lørenskog lensmannskontor etterforsket saket mot de to brødrene. FOTO: MARTHE DYPVIK JENSEN

Artikkelen er over 10 år gammel

Lørenskog lensmannskontor er i ferd med å rulle opp en omfattende svindelsak på nettstedet finn.no.

DEL

Ifølge db.no skal et brødrepar fra Lørenskog ha svindlet godtroende bilkjøpere for rundt 200.000 kroner.

Overfor rb.no forteller politibetjent Wilhelm Bjølseth ved Lørenskog lensmannskontor at summen er vesentlig høyere.

– Bare de forholdene vi etterforsker nå beløper seg til 250.000 kroner. Jeg er imidlertid kjent med at beløpet de har svindlet til seg er vesentlig høyere, sier Bjølseth til rb.no.

– Hvor mye høyere?

– Det vil jeg ikke gå inn på, men ifølge kontoutskrifter vi sitter på er det bra med trafikk på kontoen til brødrene, svarer han.

LES MER: Svindler bilkjøpere på nettet!

Stadig nye forhold

Onsdag formiddag opplyser politibetjenten at det er levert inn totalt 33 anmeldelser mot brødrene. Fire-fem av disse ble levert tirsdag og onsdag denne uken.

– Det kommer fortløpende inn nye anmeldelser. Vi er også kjent med forhold som ikke er anmeldt. Vi har ringt mange av de fornærmede som ikke har anmeldt, men vi følger ikke opp forhold der fornærmede ikke ønsker å anmelde, sier politibetjenten.

De eldste forholdene strekker seg tilbake til januar i fjor. Anmeldelsene er levert fra folk i hele landet, og kun et fåtall av ofrene er fra Romerike.

Lørenskog lensmannskontor har fått koordineringsansvaret for etterforskningen av alle sakene fordi politiet mener kriminaliteten har skjedd i kommunen.

– Brødrene er fra Lørenskog kommune. Vi fanger alle sakene fordi vi antar det skjer i Lørenskog, selv om avtalene godt kan ha blitt gjort mens de har vært andre steder. Noen få av sakene er også etterforsket lokalt der forholdet er anmeldt, sier politibetjenten.

Den ene broren er 26 år gammel, og den andre er 23 år.

Størrelsen på bedrageriene varierer mellom 3.000 kroner og mer enn 40.000 kroner.

LES MER: Finn.no advarer mot svindelforsøk!

– Legger kortene på bordet

Brødrene skal i avhør ha erkjent de fleste svindlene.

– Jeg har inntrykk av at de er samarbeidsvillige. De møter opp når de blir innkalt til avhør, og de legger kortene på bordet, sier Bjølseth.

– Det gjenstår noe etterforskningsarbeid, men det kommer dryppende inn nye forhold stadig vekk. Nå blir det et spørsmål om hvor mange av de nye forholdene vi tar med i saken, sier han.

Derfor oppfordrer lensmannskontoret at personer som mener seg svindlet av brødrene tar kontakt med politiet så snart som mulig.

Artikkeltags