Gå til sidens hovedinnhold

Bråk under treningskamp

Artikkelen er over 11 år gammel

Politiet valgte rett etter avspark å stoppe treningskampen mellom LSK og Gais på grunn av supporterbråk. Kampen var i gang etter noen minutter.

Bråket begynte allerede i Lillestrøm sentrum før kamsptart.

– Det var kasting av flasker og andre ting, og tilløp til bråk mellom svenske og norske supportere i Storgata. Vi stelte oss mellom 40-50 svenske og 8-10 norske supportere for å unngå slåsskamp, sier innsatsleder Roy Alkvist i Romerike politidistrikt til rb.no.

Geleidet til hallen

Politiet valgte å holde de norske og svenske supporterne adskilt, og de svenske ble geleidet av politiet opp til LSK-hallen.

Da supporterne kom til hallen rett etter at kampen hadde begynt, ble det igjen tilløp til bråk.

Se video av hendelsene nedert i saken!

– Det ble trengsel i billettluka da alle ville inn samtidig. Vi hadde også en grundig kroppsvisitasjon av supporterne, og dermed tok det tid. Kampen ble stoppet en kort periode så det ikke skulle skje noe mer, sier politiets arenaleder John Øiamo til rb.no.

Ingen arrestert

Ifølge operasjonsleder Ola Magne Mæhle i Romerike politidistrikt skal ingen supportere ha blitt arrestert i forbindelse med bråket. Alle de svenske supporterne som kom til kampen slapp inn i LSK-hallen.

Det svenske lagets kaptein skal også ha vært borte hos supporterne og bedt de oppføre seg skikkelig.

Politiet har vært forberedt på bråk før dagens treningskamp.

Svensk politi på plass

– Vi har hatt dialog med svensk politi og har ekstra mannskaper på jobb for å håndtere eventuelt bråk. Svensk politi er også representert med to tjenestemenn her, sier politiets innsatsleder Roy Alkvist.

Etter kampslutt vil politiet og vaktene i hallen holde igjen de svenske supportere og deretter forsøke å geleide de rett ut til ventende busser som skal frakte dem vekk fra Lillestrøm.

– Vi har også vært i dialog med oslopolitiet, og får bistand derfra hvis det er nødvendig, sier Alkvist.