Å være glatt nedentil er blitt ny trend for både kvinner og menn, og flere bruker nå laserbehandling og fjerner kjønnshårene permanent. For 10.000 kroner svis hårene vekk ved røttene, og kommer aldri tilbake igjen.

Duften av sex

Hudlege Ole Fyrand er sterkt kritisk til fjerning av alle kjønnshår, enten det gjøres med høvel, voks eller laser. Han advarer: Sexlivet kan bli fattigere.

– Håret er viktig for oss seksuelt. Ved hårrøttene sitter spesielle duftkjertler som sender signaler gjennom klærne til andre mennesker. Selv om vi ikke er bevisste på det, påvirkes vi av duftene. De forbereder oss på seksuelt samkvem, sier den kjente hudlegen til Dagsavisen.

Ved roten av kjønnshårene ligger også fine nerver som mottar bevegelsesimpulser når hårene beveger seg.

– De gjør at kroppen gradvis blir mer moden for befruktning. Nervepåvirkningen blir mer fullendt med hår, sier professoren.

Flest kvinner

Selv om antallet menn som går til laserbehandling stadig stiger er kvinnene i flertall, ifølge Oslo Kosmetiske Lasersenter. Tre av fire som fjerner kjønnshår ved senteret er kvinner.

– Noen oppgir at de fjerner det av hygieniske årsaker, andre innrømmer at de gjør det for å føle seg sexy, sier behandler Tone Ørnholt.

Fjerning av kjønnshår med laser er ingen behagelig opplevelse, men Ørnholt har aldri opplevd at noen har avbrutt behandlingen.