Emilie (18) og Linnea (11) Flor Reiss hadde hatt en søsterdag i Oslo da de var på vei hjem til Nordby fredag kveld.

Da Emilie skulle betale for sin og søsterens togbillett på toget, ble det imidlertid en brå slutt på den hyggelige dagen.

Kastet av toget

– Emilie får beskjed av konduktøren at hun ikke kan bruke bankkortet sitt fordi det ikke har bilde på baksiden, forteller pappa Sture Flor Reiss.

Han skal ha sagt at han ikke kunne vite at jenta ikke hadde stjålet bankkortet

Til tross fra protester fra de to jentene, så nekter konduktøren dem å betale.

Emilie prøvde å forklare at hun kunne bevise at det var hennes kort ved å vise han facebookprofilen hennes eller ringe noen. Hun fortalte også at de hadde betalt med kortet da de dro inn til Oslo, men det hjalp lite.

– Til og med andre passasjerer skal ha reagert på oppførselen, sier Flor Reiss.

Det hele endte med at jentene ble kastet av toget på Frogner stasjon. Fire stopp før stasjonen de skulle av på.

Knust 10-åring

Hendelsen har fått pappa Sture Flor Reiss til å reagerer kraftig. Han synes det er hårreisende at to jenter på 18 og 10 år bare kan bli kastet av toget på denne måten.

I tillegg skjønner han heller ikke begrunnelsen om at det ikke er mulig å betale med kort uten bilde.

– Det får være grenser. Dette er veldig spesielt, sier han.

18 år gamle Emilie ringte desperat faren da hun og søsteren måtte forlate toget, og faren ba dem sette seg rett i en taxi for å komme seg hjem.

– For den eldste har det gått greit, men 11-åringen var utgrått da hun kom hjem, sier Flor Reiss og legger til at han tror det er lenge til døtrene vil kjøre tog med NSB igjen.

– Det var utrolig frustrerende. Særlig at han sa det var konduktøren som hadde latt meg betale til Oslo som hadde gjort en feil, sier 18-åringen.

Oppfordrer til å ta kontakt

Begrunnelsen til konduktøren får faren til å se rødt, særlig fordi han vet det vurderes å fjerne bilde på baksiden av alle bankkort.

De fleste land utenom Norge har ikke denne typen legitimasjon

På sine hjemmesider opplyser NSB at det eneste kortet det ikke er mulig å betale med er Visa Electron. Dette fordi det krever et betalingssystem som er på nett, noe konduktørenes automater ikke er.

Kommunikasjonsrådgiver Mai-Bente Paulsen i NSB forklarer at hun ikke har anledning til å gå inn i enkeltssaker.

– Hvis det er sånn at en kunde har opplevd å få en behandling som de ikke opplever som bra, så oppfordrer jeg dem til å ta kontakt med vårt servicesenter hvor vi har flinke konsulenter som svarer kjapt slik at vi får sjekket dette opp, sier hun til rb.no.

Paulsen legger til at det er svært beklagelig om jentene har opplevd dette som ubehagelig og sier servicesenteret deres vil behandle saken så snart kunden tar kontakt.