Krigsveteran Kåre Syltevik (92) var blant dem som reagerte kraftig på videoen som Bjørndalen la ut på sin Facebook-side. I området der videoen er spilt inn ble nesten 200 personer henrettet under okkupasjonsårene.

– Dette er en uverdig lek. Norges største massegravsted finnes her. Trandumskogen er nok etter min mening det siste stedet en bør leke krig her i landet. Det lever mange som har mistet sine nærmeste her. Nazister ble satt til å grave opp likene i mai og juni 1945, uttalte Syletevik til Romerikes Blad

Bjørndalen legger seg flat

I en melding på sin egen Facebook-side skriver Bjørndalen følgende:

Kjære Facebook-venner

I respekt med de falne i Trandumskogen under andre verdenskrig, har jeg tatt bort videoen hvor vi gikk på terrengrulleski og skjøt med paintballgevær. Jeg oppfordrer også andre som har lagt ut videoen til å fjerne den. Da vi lagde videoen, var det meningen at det skulle være en morsom sak som viste allsidig aktivitet på terrengrulleski. Før opptakene innhentet produksjonsselskapet tillatelser til å gjøre opptakene i Trandumskogen, og vi var dessverre uvitende til forhistorien for området. Det må ikke være tvil om at jeg har dyp respekt for krigshistorien og alle dem som mistet livet under krigen. Jeg beklager at vår uhøytidelige lek har såret mennesker med tilknytning til de falne og det aktuelle området.

Med vennlig hilsen

Ole Einar Bjørndalen

Meldingen ble lagt ut ved 23-tida torsdag kveld.

– Hadde tillatelse

Videoen er produsert av Pan Media Group.

– Filmproduksjonen ble gjort på oppdrag fra kunde. Alle nødvendige tillatelser til å benytte arealet ble innhentet, og de gitte retningslinjer ble etterfulgt. Utover dette har vi ingen kommentarer.

Kunden er NQ Sport, der Dag Ivar Hovde er salgsdirektør. Markedssjef Tommy Egra ønsker ikke å kommentere saken. ,

Fakta

  • Norges største massegrav-sted med 18 graver finnes i Trandumskogen i Ullensaker.
  • 173 nordmenn, 15 russere og seks engelske soldater ble begravet her 1941–44.
  • En minnestein av Per Palle Storm ble avduket i 1954 av kronprins Olav.
  • 17. mai hvert år møtes omkring 2.000 personer til minnehøytidelighet her.