Beskyldes for løgn

TILBAKEVISER: Bygningsantikvar Ola Fjeldheim tilbakeviser Sørum kommunes påstander om at han skal ha løyet om hvem han var da han tok seg inn på Nordli. 
FOTO: GEIR EGIL SKOG

TILBAKEVISER: Bygningsantikvar Ola Fjeldheim tilbakeviser Sørum kommunes påstander om at han skal ha løyet om hvem han var da han tok seg inn på Nordli. FOTO: GEIR EGIL SKOG

Artikkelen er over 10 år gammel

Sørum kommune beskylder bygningsantikvar Ola Fjeldheim for å ha løyet om hvem han var da han tok seg inn på Nordli under rivingen.

DEL

Det var i oktober at Sørum kommune ved rådmannen anmeldte bygningsantikvar Ola Fjeldheim for å ha tatt seg ulovlig inn i hovedbygningen på Nordli.

Nordli var på dette tidspunktet et sperret anleggsområde.

Rådmannen mener dette er et alvorlig brudd på den sikkerheten kommunen etablerer rundt et anleggsområde.

Påstand mot påstand

Onsdag tok Sørum Høyre opp anmeldelsen av Fjeldheim i en interpellasjon i kommunestyret. Høyre ville vite vite om ordføreren ville bidra til at politianmeldelsen ble trukket tilbake.

Rådmann Rannveig E. Eidet redegjorde for anmeldelsen.

I redegjørelsen hevdet rådmannen at Ola Fjeldheim hadde gitt seg ut for å være en representant fra Sørum kommune da han henvendte deg til to rivningsarbeidere som var til stede på Nordli den aktuelle datoen.

Det er grunnen til at han ikke ble stoppet da han ville se seg rundt. Fjeldheim har tidligere uttalt til RB at han var på Nordli i privat regi, noe han også skal ha opplyst om da han tok kontakt med arbeiderne.

Saken er under etterforskning.

LES OGSÅ: Jeg har ikke bløffet

Ansvar og omdømme

I redegjørelsen forsvarte rådmannen anmeldelsen ved å vise til sikkerhet, kommunens ansvar og regelverket rundt dette.

Hun pekte på kommunens omdømme overfor entreprenørbransjen og at det var viktig å framstå som ryddig.

Rådmannen kritiserte også media som hun mente hadde skrevet flere feil angående saken. Dette ble imidlertid ikke utdypet nærmere.

Ordfører Hans Marius Johnsen (Ap) mente det var umulig å trekke anmeldelsen.

– Hver uke anmelder kommunen flere saker til politiet. Kommunestyret har delegert slike oppgaver til rådmannen. Hvis vi trekker anmeldelsen, må vi samtidig trekke delegeringen tilbake, sa ordføreren.

Han refererte til rådmannens redegjørelse som «faktiske forhold». På spørsmål fra RB etter møtet om kommunen er sikker på at dette er de faktiske forhold, korrigerte ordføreren seg selv og kalte det «kommunens oppfatning av de faktiske forhold».

– Trist

Høyre fremmet et forslag om at kommunestyret ville anmode rådmannen om å trekke anmeldelsen. Kun Høyre og Venstre stemte for dette forslaget.

– Jeg er litt trist jeg nå. Vi etterlyste storsinn, men det har vi ikke sett mye av. Kommunen har en «Jeg skal ha rett»-holdning. Er det rart det er ufred i verden, sa Odd Sars-Olsen (H).

Artikkeltags