Beltebot etter brystforstørrelse

BRYSTVONDT GA BELTEBOT:  Stine Marie Bringslid fikk bot fordi bilbeltet ikke satt som det skulle. ? Jeg klager over bøteleggelsen,  sier hun.

FOTO: GEIR EGIL SKOG

BRYSTVONDT GA BELTEBOT: Stine Marie Bringslid fikk bot fordi bilbeltet ikke satt som det skulle. ? Jeg klager over bøteleggelsen, sier hun. FOTO: GEIR EGIL SKOG

Artikkelen er over 9 år gammel

Stine Marie Bringslid (25) hadde problemer med bilbeltet etter å ha forstørret brystene. Men bryst-smerter holdt ikke til å slippe unna 750 kroner i bot.

DEL

Stine Marie jobber deltid som fotomodell og la seg under kniven for å forstørre brystene.

25-åringen ble operert på en privat legeklinikk i Oslo i mars i år.

Da hun en stund etter inngrepet begynte å kjøre bil igjen, merket hun at det gjorde vondt når bilbeltet lå over det venstre brystet. Når hun trakk beltet litt ned forsvant smertene.

– Jeg hadde faktisk bilbeltet på meg under kjøreturen. Forskjellen er bare at jeg på grunn av smertene i det ene brystet hadde plassert beltet litt lavere lavere enn normalt, det vil si over magen, forteller hun.

Ikke legeattest

Det var sist fredag under en kjøretur i nærmiljøet at hun ble utsatt for veivesenets kontrollvirksomhet, og veimyndighetene viste ingen nåde.

– Mannen fra Statens vegvesen som stanset meg spurte om jeg hadde attest fra lege på at jeg var fritatt for beltebruk. Det hadde jeg jo ikke. Jeg argumenterte med at jeg tross alt hadde bilbeltet på meg, men det hjalp ikke. Bot fikk jeg likevel, sier Stine Marie Bringslid oppgitt til Romerikes Blad.

Vil klage

Hun trodde alt var i orden når man rent teknisk hadde spent på seg bilbeltet, men det mente tydeligvis ikke kontrolløren.

– Boten måtte jeg jo ta mot, men jeg kommer til å klage før fristen går ut.

– Kommer du til å kjøre bil med beltet på samme måten igjen?

– Nei, akkurat det har jeg ikke tenkt på, sier Kløfta-kvinnen.

Klare regler

– Det er klare regler for hvordan et bilbelte skal festes, opplyser leder for trafikkavsnittet i Romerike politidistrikt, politioverbetjent Stein Brynhildsen.

– Ett vanlig trepunktsbelte skal festes over magen og derfra gå på skrå over venstre skulder. Dersom man bare har beltet spent over magen, kan det være direkte livsfarlig ved kollisjon eller en kraftig oppbremsing.

– Hva kan skje da?

– Siden beltet da bare strammer seg over mageregionen kan bilisten få store og alvorlige mageskader. Det er grunnen til at disse beltene både sikrer over brystkassen og mageregionen, sier Brynhildsen.

Artikkeltags