Etter å ha gjennomsøkt boligen i Maura som sto i full fyr natt til mandag bekrefter politiet at en person har omkommet i brannen.

– Krimteknikerne har vært inne i boligen og gjort funn av en død person, vi jobber nå med å få bekreftet identiteten, sier lensmann ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor, Bjørn Hoff.

Mann savnet

Det skal ifølge det politiet vet være to personer, en mann og en kvinne, som står oppført på adressen. Kvinnen i 60-årene skal ikke ha vært på stedet da huset brant.

Mannen i 70-årene er savnet etter brannen, men politiet vil ikke spekulere i om det er den savnede mannen som er funnet omkommet.

– Det eneste jeg kan bekrefte nå er at det er funnet en død person, sier lensmannen.

– Men han er fortsatt savnet?

– Ja, men det er ingen formell savnetmelding på ham, sier han.

Hoff bekrefter at de har pratet med kvinnen som står oppført på adressen, uten at han vil si noe mer om det.

– Jeg vil ikke gå inn på noe mer rundt det, men vi har vært i kontakt med mannens pårørende hvis man kan kalle det det, sier han.

Undersøker videre tirsdag

Mandagens undersøkelser i huset har dreid seg om å enten bekrefte eller avkrefte at noen oppholdt seg i huset da det brant.

Tirsdag vil politiet fortsette med taktiske og tekniske undersøkelse som skal lede dem fram til hva som er årsaken til at huset tok fyr.

Forbipasserende varslet om brannen

Det var en tilfeldig forbipasserende som varslet nødetatene om boligbrannen klokka 03.54 natt til mandag.

– Vitnet så flammer i huset og da nødetatene kom fram var huset allerede overtent, sier operasjonsleder Ole-Erik Skogheim i Romerike politidistrikt til rb.no.

Kraftige flammer

Brannvesenets røykdykkere hadde ikke mulighet til å gå inn i huset i natt. Til det var flammene for kraftige – de slo ut flere meter fra boligen.

Ifølge politiet fikk brannvesenet etter noe tid kontroll på flammene og gikk over i en etterslokkingsfase ved 06.30-tida. Lensmann Hoff har selv vært på branntomta.

– Det kan se ut som huset har vært under delvis renovering. Huset er i tillegg stort, sier han.