Den privateide Tunet barnehage på Kløfta sliter med store økonomiske problemer. Kemneren i Ullensaker har nå gått til det skritt å bejære barnehagen konkurs. I verste fall kan 50 barn miste plassen sin. Nå letes det etter nye eiere.

– Vi håper på en løsning. Ungene liker seg godt og det er dyktige ansatte. Det vil være synd å miste barnehagen, sier medlem av barnehagens samarbeidsutvalg, Torbjørn Jacobsen.

Han har selv tre barn i barnehagen.

Også Oddveig Larsen, som har to barn i barnehagen, håper på en løsning.

– Jeg er alenemor, og håper virkelig at man finner en løsning slik at begge barna kan fortsette i denne barnehagen, sier Larsen til Romerikes Blad.

Nye eiere

Styreleder i selskapet som eier Tunet barnehage, Hanne Winterstad, sier til RB at det jobbes med å finne nye eiere.

– Vi jobber med å få solgt barnehagen. I tillegg prøver vi å skaffe til veie pengene barnehagen skylder, sier Winterstad.

Ifølge Winterstad skal det dreie seg om 600.000 kroner. Hun legger til at uansett om man klarer å skaffe pengene, vil barnehagen bli solgt.

Hovedårsaken til at barnehagen har havnet i et økonomisk uføre er, ifølge styrelederen, mindre tilskudd til private barnehager. Også færre barn i barnehagen gjør at inntektene har blitt mindre. Barnehagen har i dag 50 barn, mens det er plass til 54.

– Vi har fått gode signaler fra mulige kjøpere. Vi regner med å vite litt mer hva som skjer i begynnelsen av neste uke, sier Winterstad.

Nye plasser

Kommunalsjef for barnehager i Ullensaker kommune, Hanne Espeseth, er informert om konkursbegjæringen.

– Vi har kontakt med barnehagen. Det gjenstår å se om det blir videre drift, eventuelt vil vi forsøke å finne ledige plasser andre steder i kommunen.

Hun legger ikke skjul på at det kan bli problematisk å plassere 50 barn dersom Tunet barnehage skulle gå konkurs.

Foreldremøte

I går kveld var det foreldremøte i Tunet barnehage. For et nesten helt fulltallig foreldrekorps informerte daglig leder Gunnar Albrigtsen om situasjonen barnehagen har havnet i.

– Det er tydelig at foreldrene bryr seg om barnehagen, og de har stilt opp eksemplarisk etter at de fikk vite om konkursbegjæringen, sa Albrigtsen til Romerikes Blad etter foreldremøtet i går kveld.

Tilbakemeldingene han har fått tyder på at foreldrene ønsker å beholde barnehagen.

– Noen foreldre har også snakket om å selge både biler, båter og campingvogner for å gå inn på eiersiden hvis man ikke finner noen annen løsning, sier Albrigtsen.