Barna forteller om overgrepsrom

VIL IKKE KOMMENTERE: Politiadvokat Anne Siv Åvitsland vil ikke kommentere opplysningene om det angivelige overgrepsrommet.

VIL IKKE KOMMENTERE: Politiadvokat Anne Siv Åvitsland vil ikke kommentere opplysningene om det angivelige overgrepsrommet.

Artikkelen er over 7 år gammel

Flere av barna i overgrepssaken i Nes, skal ha fortalt om et tilrettelagt overgrepsrom i kjelleren.

DEL

Ifølge VG skal flere av barna ha fortalt om rommet i kjelleren under dommeravhør.

Det var tidligere denne uka det ble kjent at et ektepar fra Nes er siktet fro grove seksuelle overgrep mot tre av sine egne barn.

To av barna er under 10 år, mens den siste fornærmede i saken er i tenårene.

Hevder seg uskyldige

Politiet ønsker ikke å kommentere hva de to foreldrene er siktet for å ha gjort, men legger ikke skjul på sakens alvorlighetsgrad. Strafferammen de to foreldrene kan møte ved en eventuell tiltale er 21 års fengsel.

Det siktede ekteparet hevder de er uskyldige. Ifølge VG ønsker ekteparets advokater å løfte spørsmålet om overgrepene kan ha funnet sted, men med andre gjerningspersoner.

– Det er viktig å ha en sunn skepsis også i slike alvorlige saker, sier den ene av forsvarerne, Unni Fries til avisen.

VG har også snakket med det siktede ekteparet, som sier situasjonen er et levende mareritt:

– Vi er i en håpløs situasjon. Vi står sammen i denne kampen, og sannheten skal komme fram, sier ekteparet til avisen.

Fosterhjem

De tre guttene var allerede tatt ut av foreldrenes hjem og plassert i fosterhjem da anmeldelsen mot de siktede kom i mai 2011.

Politiet opplyser nå at de er nær ved å ferdigstille etterforskningen i saken. Deretter skal politiadvokat Anne Siv Åvitslands innstilling sendes til statsadvokaten, som vil ta ut den eventuelle tiltalen.

Politiadvokaten har vært svært sparsommelig med kommentarer i saken.

– Jeg kan bekrefte at to personer er siktet for seksuell omgang med barn under 14 år. Hvilken relasjon barna har med de siktede ønsker jeg ikke å kommentere, er stort sett det eneste Åvitsland har villet si om saken.

– Svært tøft

Guttene har fått utnevnt Gunhild Lærum som bistandsadvokat. Hun forteller at skildringene fra forholdene i huset er sterke, og at guttene sliter med ettervirkningene.

– De har det svært tøft, de sliter. Alle de tre barna bærer tydelig preg av hva de har vært igjennom. Nå venter vi på en påtaleavgjørelse, forteller Lærum.

Lærum mener saken er spesiell. Hun forteller til RB at de to minste barnas forklaringer stemmer overens.

– De har sammenfattende forklaringer om det de skal ha blitt utsatt for, sier Lærum.

Artikkeltags