Avtalte homosex – ble ranet

POLITIET MØTTE MANNEN: Guttene ble pågrepet her ved Jessheim kirke mandag kveld. Da hadde de for andre kveld på rad avtalt et møte med 50-åringen, men nå var det politiet som møtte dem. Politiførstebetjent Lars Nideng ber foreldre om å følge med på barnas aktiviteter på internett. Foto: Kay Stenshjemmet

POLITIET MØTTE MANNEN: Guttene ble pågrepet her ved Jessheim kirke mandag kveld. Da hadde de for andre kveld på rad avtalt et møte med 50-åringen, men nå var det politiet som møtte dem. Politiførstebetjent Lars Nideng ber foreldre om å følge med på barnas aktiviteter på internett. Foto: Kay Stenshjemmet

Artikkelen er over 9 år gammel

50-åringen avtalte seksuelle tjenester mot betaling med tre unge gutter. Møtet endte i stedet med at han ble ranet.

DEL

Mannen, som ikke er romeriking, fikk kontakt med de tre Jessheim-guttene i alderen 15, 17 og 20 år på et kontaktsted for homofile på Internett. De avtalte å møtes ved Allergot ungdomsskole på Jessheim ved 19.30-tiden søndag.

Der satte de to yngste guttene seg inn i mannens bil, mens 20-åringen holdt vakt utenfor.

Truet med kniv

– Da møtet ble avtalt, var mannen opptatt av at guttene måtte være over 16 år. Han syntes de virket unge da de satte seg inn i bilen og ba dem vise legitimasjon. Da trakk den ene av guttene fram en kniv og truet mannen til å gi fra seg penger, sier politiførstebetjent Lars Nideng ved Ullensaker lensmannskontor.

Mannen ga fra seg et pengebeløp, og guttene forlot bilen og løp fra åstedet sammen med kameraten som ventet på utsiden. Nideng ønsker ikke å si hvor mye penger det var snakk om, men det var et forholdsvis beskjedent beløp.

Politiet ventet

50-åringen var smartere enn guttene hadde forestilt seg. Neste dag fikk han igjen kontakt med guttene på det samme nettstedet og avtalte et nytt møte.

– Han utga seg da for å være en annen, og denne gangen ble parkeringsplassen ved Jessheim kirke avtalt som møtested mandag klokka 20, sier Nideng.

Det var imidlertid ikke 50-åringen, men politiet som møtte guttene denne gangen. Mannen hadde nemlig alliert seg med lovens lange arm.

Ikke første gang

– Vi pågrep først 15- og 20-åringen, og senere også 17-åringen, som da hadde vaktrollen. Også denne kvelden var guttene i besittelse av kniv, sier politiførstebetjenten.

Jessheim-guttene, som ikke har hatt befatning med politiet tidligere, erkjente alt. Ikke nok med det; i avhør snakket de på seg ytterligere ett lignende tilfelle. Den gangen nappet de til seg penger uten å true med kniv.

Ble selv anmeldt

50-åringen, som er fra Østlandet, men ikke bosatt på Romerike, er selv anmeldt av politiet, noe han ikke er helt fornøyd med.

– At han selv varslet politiet, fritar ikke for straffansvar, sier Nideng.

– Han er anmeldt for å ha avtalt kjøp av seksuelle tjenester, og det av personer under 18 år. At den ene gutten viste seg å være under 16 år, kan ikke manne lastes for, siden han selv var så opptatt av at guttene måtte være over 16 år.

– Følg med!

Politiførstebetjenten mener denne saken er nok et eksempel på hva rask kontakt på Internett kan ende med.

– Disse guttene hadde selv uærlige hensikter, men det er igjen grunn til å oppfordre foreldre til å følge bedre med på hva deres sønner og døtre foretar seg på nettet, sier politiførstebetjent Lars Nideng.

Artikkeltags