En av flere som skulle bli med korpset i toget for første gang i år, var Camilla Christiansen. Hun er litt spent på toget, men gruer seg ikke så mye.

Aller første gang

Snart blir det hennes tur til å gå bort på fotballbanen og finne sin plass. I dag er barytonen trygt med, sammen med noter og hansker. Mens far setter på barytonen, forklarer jenta hva som skjer.

– Jeg skal spille i toget for første gang. Jeg gleder meg, utbryter 7-åringen før hun begynner å instruere faren som hjelper til med barytonen.

– Den skal litt mer ned, nei, litt opp. Ta den ett hakk ned du, sier jenta bestemt, mens faren rister på hodet og smiler.

Etter å ha satt på plass intrumentet, gir 7-åringen modig fra seg flagget, som mor tar imot, og går rolig bort til oppstillingsplassen. I dag er hun ikke nervøs, bare glad.

Spente aspiranter

Ikke langt unna Christiansen står en annen ung aspirant. I dag skal hun også for første gang være med korpset i toget.

– Jeg er litt nervøs, men tror det skal gå bra, sier Johanna Kamer-Smits.

Hun har med seg besteforeldrene fra Polen, som lover å følge godt med da hun går i toget. Det er godt å ha dem her, nervene er i høyspenn. 8-åringen titter spent rundt seg.

– Broren min spiller også i korpset, så han skal også være med i dag, men for meg er det første gangen. Jeg tror det kommer til å bli gøy jeg, sier Kamer-Smits før hun også går for å finne plassen sin.

Grått, men ikke vått

I mylderet av pent pyntede barn og voksne, høres det plutselig en stemme over høytalerne. Leder for felleskomiteen ved Skedsmokorset, Knut Andreas Kran, skal holde tale.

– Vi har vært heldige med været i dag, har ikke kommet en eneste dråpe, og det skal vi være glade for, innleder han.

Etter velkomstordene, inviterer han til sang. Nasjonalsangen synges helt frem til tredje vers, og både barn og voksne er med.

Etter sangen samles barna i små tropper, og marsjerer avgårde, godt akkompagnert av Skedsmo Janitsjarorkester, Skedsmo skolekorps og Vardeåsen Tut & Blæs.