Aslam fikk sin første lokale pris

BLE GJORT STAS PÅ: Aslam Ahsan fikk Rotary-pris i form av et diplom og en pin. Her gratuleres han av Lørenskog Rotarys president, Håkon Aas. Foto: Caroline Bjerkland

BLE GJORT STAS PÅ: Aslam Ahsan fikk Rotary-pris i form av et diplom og en pin. Her gratuleres han av Lørenskog Rotarys president, Håkon Aas. Foto: Caroline Bjerkland

Artikkelen er over 6 år gammel

Torsdag mottok Aslam Ahsan sin første lokale utmerkelse noensinne.

DEL

Det var Lørenskog Rotary som delte ut prisen «Paul Harris Recognition» til lørenskogingen for hans 21 julaftenfeiringer for eldre og enslige; «Alternativ jul».

Ekstra glad

– Nå har jeg fått flere nasjonale priser, men det å bli satt pris på lokalt er ekstra hyggelig, mener Aslam som tidligere har mottatt X-Plusiv Hedersprisen i 1998, Fritt Ords pris i 2002, Kongens fortjenstmedalje i gull i 2009 og senest i fjor «Ålreit fyr»-prisen fra Harry Holte-stiftelsen.

I takketalen, under seansen som fant sted på Rolvsrudhjemmet, trakk Aslam fram viktigheten av å rekruttere nye, unge medlemmer til humanitære organisasjoner som Rotary.

– Jeg tror man må bli flinkere til å gå inn i skolen for å markedsføre sin organisasjon.

Paul Harris Recognition-prisen deles ut til et Rotary-medlem eller et ikke-medlem som har gjort en spesiell innsats for lokalmiljøet. Kun et ikke-medlem har tidligere mottatt prisen. Det skjedde da Dag Aadne Sandbakken ble hedret i 2010.

– En spesiell pris

– Prisen deles kun ut ved spesielle anledninger. Aslam får prisen for den kjempeinnsatsen han har gjort i forbindelse med «Alternativ jul». Han fortjener virkelig et klapp på skulderen, mener president i Lørenskog Rotary, Håkon Aas.

Aslam Ahsan arrangerte hvert år fra 1990 til og med 2010 julaften for enslige eldre på Triaden. Etter at Aslam ga seg, tok Lørenskog kommune over.

Lørenskogingen kom til Norge fra Pakistan i 1971, og var den første pakistanske innvandrerpolitiker i Norge.

Artikkeltags