Gå til sidens hovedinnhold

Antikvitetsvindel avslørt

Artikkelen er over 12 år gammel

Politiet har funnet store mengder antikviteter i en leilighet i Lillestrøm. To personer er pågrepet og siktet for heleri.

Allerede fredag fikk politiet melding om at en person var blitt frastjålet en rekke kostbare antikviteter.

- Denne personen greide lørdag å spore opp de to han mente sto bak tyveriet. Da gjorde han en avtale om å møte dem for å kjøpe tilbake gjenstandene, sier operasjonsleder ved Romerike politidistrikt Jan-Erik Fossneset. På møtestedet ble de to kjeltringene i stedet overrasket av politiet.

Lurte tyvene

Politiet ble tilkalt til møtestedet og tok seg inn i leiligheten som ligger i Lillestrøm sentrum klokka 18.10 lørdag kveld. Der pågrep de en kvinne på 36 år fra Skedsmo og en 40 år gammel mann fra Gjerdrum.

-Leiligheten var full av verdifulle antikviteter. Vi fant også flere gjenstander i en kjellerbod som trolig er tyvegods, opplyser Fossneset.

Ifølge jourhavende jurist ved Romerike politidistrikt Bjørn Arne Tronier er det snakk om verdier for rundt 200 000 kroner.

- Vi har ikke helt oversikt over beslaget ennå, men tipper det kan dreie seg om verdier for rundt 200 000, sier han. I beslaget er det trolig gjenstander som kommer fra ulike steder.

I leiligheten befant det seg så store mengder med antikviteter at politiet måtte be om hjelp fra Nilsens bilberging for å få fraktet beslagene.

De to siktede sitter søndag formiddag i varetekt i påvente av avhør.