Antikvaren ikke avhørt

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Det var i oktober at rådmann Rannveig E. Eidet anmeldte bygningsantikvar Ola H. Fjeldheim for å ha tatt seg ulovlig inn i hovedbygningen på Nordli under rivingen. Rådmannen mener dette er et brudd på sikkerheten kommunen anlegger rundt et anleggsområde. Så langt har politiet ikke avhørt bygningsantikvaren.

– Vi må prioritere stramt. Så langt har vi ikke avhørt bygningsantikvaren, sier førstebetjent Hanne Brubak ved Sørum lensmannskontor til RB.

Ola H. Fjeldheim har overfor RB bekreftet at han var på Nordli den aktuelle datoen. Ifølge Fjeldheim var han der i privat regi. Han ønsket å se på bygningens tilstand for å se om den var i en så dårlig forfatning som kommunens rapport viste. Fjeldheim sier han fikk tillatelse til å se seg rundt av personer som var til stede i bygningen. Befaringen resulterte i en rapport der han vurderte bygningens tilstand som meget god og at det ville vært mulig å sette den i stand for en rimeligere penge enn det kommunen konkluderte med i sin rapport. Rapporten ble lagt fram for kommunen før rivingen startet.

Artikkeltags