Gå til sidens hovedinnhold

Anmelder Orderud-etterforskere

Artikkelen er over 12 år gammel

Mette og Lars Orderud mener seg ærekrenket av Orderud-etterforskere, og har anmeldt dem til Spesialenheten for politisaker.

Fredag la privatetterforsker Tore Sandberg fram nye funn i Orderud-saken, blant annet et angivelig kulehull i kårboligen som ikke er omtalt i politiets etterforskningsmateriale.

Det var Mette Orderud som fant kulehullet 17. desember 2004, snaut to uker etter at boligen ble frigitt av politiet og nøklene ble levert til Mette Orderud og hennes ektemann Lars, som er fetter av Per Orderud.

De skulle klargjøre boligen for utleie.

LES MER: Her er Sandbergs Orderud-nyheter!

HARALD ORDERUD: – Skuffet over bevisene!

Ikke ytterligere etterforskning

På vegne av Mette og Lars sendte advokat Frode Sulland 22. desember et brev til politiadvokat Bjørn Arne Tronier ved Romerike politidistrikt, der han krevde undersøkelse av funnet i kårboligen.

Også Gjenopptakelseskommisjonen fikk brev om funnet og kravet om undersøkelse fra advokaten.

1. mars 2005 besvarte politiadvokat Tronier brevet og skriver: " (...) at politiet ikke har funnet grunnlag for å foreta ytterligere etterforskning i denne sak som er rettskraftig avgjort."

LES RB-KOMMENTAR: – Langt unna gjenopptakelse!

Anonyme kilder

I helga refererte NRK til ikke navngitte kilder som skal ha vært "etterforskere som saumfarte kårboligen" og "kilder i politiet som kjenner saken godt".

Disse kildene skal ha påstått at kulehullet i kårboligen var plantet.

Mette og Lars Orderud føler seg derfor direkte beskyldt for å ha plantet kulehullet.

– Jeg synes det er ille at de kan komme med slike beskyldninger. Vi føler oss mistenkt, for det var jo jeg og Lars som hadde nøklene etter at boligen ble frigitt, sier Mette Orderud til Romerikes Blad.

– Så dere har ikke plantet kulehullet?

– Nei, absolutt ikke.

VERONIKA ORDERUD: – Sterk tro på gjenopptakelse!

Ingen kommentar

Mette og Lars Orderud ser så alvorlig på beskyldningene fra anonyme Orderud-etterforskere at de har gått til det skritt å anmelde dem til Spesialenheten for politisaker. Anmeldelsen ble sendt til Spesialenheten på Hamar tirsdag.

Politiadvokat Bjørn Arne Tronier var ikke kjent med anmeldelsen da Romerikes Blad kontaktet ham i går ettermiddag. Han ønsker ikke å kommentere anmeldelsen.

– Hvis noen ønsker å anmelde oss, så kan ikke vi kommentere en slik anmeldelse, sier Tronier.

– Finnes det bilder i etterforskningsmaterialet som kan påvise at hullet er plantet i etterkant?

– Det kan jeg ikke kommentere, sier Tronier.

LES MER: – Renner inn med tips!