Gå til sidens hovedinnhold

Anmeldelsen av Rune Grahn henlagt

Artikkelen er over 6 år gammel

Tidligere rektor ved Skedsmo videregående skole, Rune Grahn, risikerer ikke lenger å bli straffeforfulgt i kjølvannet av pengerotet ved Moskvaskolen.

Det er klart etter at politiet har henlagt anmeldelsen av ham. Etter det RB forstår er saken henlagt på bevisets stilling, det vil si at politiet vurderer at det som finnes av mulige bevis ikke vil holde til en eventuell domfellelse.

– Ingen kommentar

Rune Grahn bekrefter overfor RB at han har mottatt beskjed om at saken er henlagt, men han ønsker ikke å kommentere saken. Grahns advokat, Ole Edw. Hagen, har følgende korte kommentar:

– Henleggelsen er som forventet.

Heller ikke politiet vil uttale seg om saken.

Det var Akershus fylkeskommune som i vinter gikk til politianmeldelse etter at både interne undersøkelser og en ekstern gransking konkluderte med at det var grunn til å mistenke økonomiske misligheter i tilknytning til driften av Skedsmo videregående skoles avdeling i Moskva. Store overføringer av kontantbeløp, manglende dokumentasjon på pengebruken og også avdekking av at pengene var gått til å dekke den stedlige russiske rektorens private forbruk var blant funnene i fylkeskommunens undersøkelser.

Skolen avviklet

I forbindelse med den eksterne granskingen ble det også fattet mistanke om at skolens penger ble brukt til å betale husleie for en leilighet Rune Grahn disponerte i den russiske hovedstaden.

Grahn måtte gå fra stillingen umiddelbart da Akershus fylkeskommune gikk i gang med granskingen av saken i april i fjor. Den russiske rektoren valgte kort tid etter å trekke seg. Moskvaskolen ble også besluttet avviklet.

Kommentarer til denne saken