Gå til sidens hovedinnhold

Amerikansk gigant til Gardermoen

Artikkelen er over 6 år gammel

Prologis, et av verdens største selskap innen logistikkeiendom, og Bergmoen, eiendomsutvikler og tomteeier i Gardermoen Business Park, kunngjør i dag et strategisk samarbeid.

Sammen skal de videreutvikle Gardermoen Business Park, og planlegger å bygge til sammen 150 000 kvadratmeter lager i området, heter det i en pressemelding.

Samarbeidet vil markedsføres under navnet Prologis Gardemoen Logistics Park, og vil være sentralt lokalisert i Gardermoen Business Park.

– Med direkte tilknytning til E6 og Oslo Lufthavn Gardermoen gir det næringsparken et godt utgangspunkt for videre distribusjon ut i Europa, mener partene.

Prologis:

  • Ledende børsnotert amerikansk konsern.
  • Foretaket utvikler og leier ut industri- og logistikkanlegg i markeder over hele verden.
  • Per 31. mars 2014, forvalter selskapet mer enn 53,3 millioner kvadratmeter I 21 land.
  • Selskapet leier ut moderne distribusjonsanlegg til mer enn 4700 kunder, inkludert produsenter, forhandlere, transportselskap, tredjeparts logistikkleverandører og andre bedrifter.

Store ubebygde arealer

Bergmoen kontrollerer allerede et tomteareal på 900 000 kvadratmeter i Gardermoen Business Park.

Næringsparken har et samlet areal på ca. 5000 dekar, og består hovedsakelig av hoteller med konferansefasiliteter samt lager- og logistikkbedrifter.

Olav Thon eier det meste av den delen av næringsparken som allerede er bebygd.

Foreløpig er ti prosent av det totale arealet utviklet i Gardermoen Business Park.

Prologis Gardemoen Logistics Park har som mål å utvikle 150 000 kvadratmeter lager- og distribusjonsbygg.

Den siste tiden har manglende finansiering av et nytt E6-kryss stukket kjepper i hjulene for utviklingen av parken. Statens vegvesen krever at et nytt kryss er på plass før man får tillatelse til videre utbygging. Og det jobbes intenst, også fra Ullensaker kommunes side, for å løse dette.

Gardermoen Næringspark ligger mellom E6 og Oslo Lufthavn.

Bergmoen

  • Bergmoen AS er en sentral aktør innenfor utvikling av eiendomsprosjekter i tilknytning til Gardermoen Business Park, med Kistefos AS som største eier.
  • Bergemoen AS er den største tomteeieren i Gardermoen Business Park med et tomteareal på 900 000 kvadratmeter, av et samlet areal på 5000 dekar.
  • Bergmoen har todligere inngått en avtale med Coop Norge Handel som har etablert nytt hovedlager for Østlandet på 50 000 m2, som allerede er i drift.
  • Coop og Bergmoen vil samarbeide om å utvikle en leverandørby rundt Coop sitt nye anlegg.
  • Bergmoens areal i Gardermoen Business Park vil på sikt bli utviklet for ulike typer næringseiendom.
  • Prologis vil bli Bergemoens eksklusive partner for utvikling av distribusjons- og lageranlegg i området.

– Beliggenhet

– Med utgangspunkt i eiendommens beliggenhet, vareflyten i området samt kundens behov for effektivisering i alle ledd, anser vi Gardermoen Business Park til å ha det riktige utgangspunktet for utvikling av effektive logistikk- og distribusjonsanlegg.

– Avtalen med Bergmoen gir oss samtidig en unik mulighet til å etablere en logistikkpark i et allerede etablert næringsområde, nær Oslo Lufthavn Gardermoen, sier Allan Lavén, first vice president, Prologis Nordic.

– Styrker Bergmoen

– Samarbeidet med Prologis vil bidra til å styrke oss ytterligere i videreutviklingen av Gardermoen Business Park. Flere aktører innen logistikk- og distribusjon er allerede etablert i næringsparken, i tillegg til kontorbygg og hoteller med konferansefasiliteter.

– Etableringen av Prologis Gardemoen Logistics Park vil være en viktig faktor i den videre utviklingen av næringsparken.

– Kompetansen Prologis bringer inn i samarbeidet gjør at vi kan møte kundens krav til høyteknologiske og effektive logistikkbygg, god infrastruktur og beliggenhet til andre virksomheter og tjenester, sier Rolf Hansteen, administrerende direktør Bergmoen AS.

Kommentarer til denne saken