Gå til sidens hovedinnhold

Ambulanse kjørte ut under utrykning

Artikkelen er over 11 år gammel

En 72 år gammel hjertepasient skulle overflyttes fra Hamar til Ullevål universitetssykehus da det gikk galt på E6 i natt. Til alt hell kom hjertepasienten seg videre uten skader fra utforkjøringen.

Det var klokka 00.03 meldingen tikket inn til politiet på Romerike:

– En ambulanse under utrykning mistet kontrollen og kjørte gjennom midtdeleren på E6 og sto fast i grøfta på andre sida, opplyser operasjonsleder Svein Arild Hallås i Romerike politidistrikt.

Det var tre personer i ambulansen, to ambulansemedarbeidere, og en 72 år gammel hjertepasient fra Hamar. Den mannlige hjertepasienten skulle overføres fra Hamar til Ullevål da ambulansen kjørte ut.

– Svært glatt

Ingen av de tre i ambulansen ble skadet i utforkjøringen og to ambulanser ble raskt sendt til stedet for å frakte hjertepasienten videre til Ullevål og ta seg av de to ambulansemedarbeiderne.

Operasjonsleder Hallås opplyser at en medvirkende årsak til ulykken er at det var svært glatt på E6 i natt.

– Oslo Vei var på stedet kort tid etter ulykken og målte friksjonen til 1,1 – noe som er svært lite, det er nesten ikke friksjon i det hele tatt, sier Hallås.

Ambulansen ble stående i midtdeleren med blålysene på etter utforkjøringen.

– Sjelden kost

Ifølge operasjonslederen er det sjeldent at utrykningskjøretøy kjører ut under utrykning.

– Men her var det nok et tidspress om å få pasienten til Ullevål. Og da har det gått fort på det glatte føret, sier han.

Det er ikke bare ambulansen som har hatt trøbbel på E6 det siste døgnet: