Terningkast 4: Altfor velkjent krigføring

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En gammel soldat begynner å bli sliten.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

Den umåtelig populære «Modern Warfare»-serien har de siste årene vært førstepersonsskytespillet de aller fleste konkurrenter har sammenlignet seg med. Etter to svært gode spill i 2007 og 2009, ser det dessverre ut som serien er på vei ned i en bølgedal.

«Call of Duty: Modern Warfare 3» er som sine forgjengere et skytespill satt i nåtiden. Det har en noe standard enspillerdel med høyt tempo, samt en svært god samarbeidsmodus hvor man kan spille med en annen mot datamaskinen i egne oppdrag – løst basert på hendelsene i enspillerdelen. I tillegg til dette kommer flerspillerdelen, som på mange måter har definert for spillserien slik vi kjenner den.

Til tross for at «Modern Warfare 3» ikke er noe dårlig spill, er det et problem at det er for likt sin forgjenger. De små endringene, som for eksempel et par nye spillmoduser, bringer lite eller ingenting nytt til sjangeren eller spillet som helhet. Grafisk sett står spillet også på stedet hvil fra forrige gang, og det er tydelig at potensialet som ligger i nåværende konsollgenerasjon begynner å bli oppnådd.

Spillet kommer til å glede mange på tross av at det kanskje føles som en utvidelsespakke til forgjengeren, men det betyr ikke at det er greit. Når ikke utvikleren engang har tatt seg bryet med å friske opp på menyene og grensesnittet, snakker vi enten om et alarmerende nivå av selvtilfredshet eller en ganske slunken idékasse.

Fakta

Spilltittel: «Call of Duty: Modern Warfare 3»

Utgis på: PC, Playstation 3, Xbox 360

Testet på: Playstation 3, Xbox 360

Utgivelsesdato: 08. November 2011

Aldersmerking: 18+ (www.pegi.info)

Sjanger: Skytespill/Krig

Utvikler/utgiver: Infinity Ward/Activision

Artikkeltags