Aktiv tagger avslørt av fargerike fingre

AKTIV: 20-åringen hadde en aktiv natt: Minst 17 signaturer har han etterlatt seg i området rundt Adolph Tidemandsgate. Politiet ser ikjke bort fra at det kan dreie seg om et enda større antall. FOTO: JON THEODOR HAUGER-DALSGARD

AKTIV: 20-åringen hadde en aktiv natt: Minst 17 signaturer har han etterlatt seg i området rundt Adolph Tidemandsgate. Politiet ser ikjke bort fra at det kan dreie seg om et enda større antall. FOTO: JON THEODOR HAUGER-DALSGARD

Artikkelen er over 7 år gammel

Deler av Lillestrøm sentrum var søndag morgen tilgriset med signaturen «Kube». Nå er 20-åringen pågrepet.

DEL

– Vi får stadig meldinger om flere som har blitt utsatt for taggerens skadeverk. Han har innrømmet alle forholdene vi har oversikt over foreløpig, og sitter nå i arresten. Der blir han sittende i alle fall til mandag, da skal en jurist vurdere hva som skjer videre med mannen, opplyser vaktleder Ole-Erik Skogheim i Romerike politidistrikt til rb.no søndag kveld.

Omfattende

Rb.no fant ikke mindre enn 17 tagger i løpet av en kort spasertur i Lillestrøm sentrum. Taggeren ble i natt avslørt av politiet. Nærmest ved en tilfeldighet.

Politipatruljene jobbet med å få oversikt over en ordensforstyrrelse utenfor utestedet Martins, da de ble oppmerksomme på en mann med noe som kunne være blod på hendene.

Fjerde gangen i sommer

Det viste seg imidlertid raskt at det var snakk om fersk spraymaling.

– Da han ble kontrollert nærmere kom det fram at han var tatt for tagging også tidligere, opplyser operasjonsleder Terje?Skaftnes i Romerike politidistrikt.

20-åringen fra Rælingen skal ha blitt tatt tre ganger tidligere – bare i løpet av juni og juli.

Er tagging hærverk eller hører det med i bybildet? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

Fargematch

Taggeren ble fraktet inn til politihuset. På ham fant de spraybokser, som stemte overens med fargene på fingrene.

Da han senere ble med politiet tilbake til sentrum, viste det seg at også de mange signaturene hadde samme farge.

– Det er funnet tilgrising i portrommet i Torvgata 3-5, og rundt inngangspartiet til frukt- og grønnsaksforretningen Keiser, opplyser Skaftnes.

Samler sakene

– Det kan også hende at det er flere. Dette er dem vi kjenner til foreløpig. Så får vi se om vi får meldinger om flere utover, fortsetter han.

Og flere er det: I løpet av en få minutter lang spasertur i området, fant rb.no tilsvarende tagger på DnB NOR sine lokaler i Vektertorget, i tillegg til flere signaturer på fasaden til Byhaven i Adolph Tidemands gate.

Ikke mindre enn 17 lilla og grønne signaturer, med ordlyden «Kube» eller tilsvarende.

I tillegg fant vi en større tagg utenfor Kiwi-forretningen i området. Denne var med hvit skrift, og stammer muligens fra en tidligere episode.

Etterforskerne vil nå samle alle sakene fra i natt, med tanke på å få oversikt over 20-åringens høye aktivitetsnivå.

– Solide erstatningskrav

Politiet har beslaglagt sprayboksene og 20-åringen er anmeldt for skadeverk.

Nok en gang.

– Vi fengsler jo ikke for slikt skadeverk, men han har pådratt seg flere anmeldelser i det siste. Han kan vente seg bøtelegging, og trolig også ganske solide erstatningskrav fra de forskjellige gårdeierne, sier operasjonsleder Geir Eriksen.

Politiet jobber nå med etterforskning etter nattas taggerattakk og ber alle som har blitt rammet av skadeverket om å melde i fra.

Artikkeltags