Thor Fremmerlid" /> Thor Fremmerlid" /> Gå til sidens hovedinnhold

Aksepterer halvt oppgjør

Artikkelen er over 11 år gammel

Kreditorene har tenkt seg om og Think kan nå sette inn sluttspurten i penge-jakten.

Advokat Jo Rodin, som leder gjeldsforhandlingene som skal redde Think Global AS fra konkurs, sier at det nå er oppnådd tilstrekkelig aksept blant selskapets kreditorer for en gjeldssanering.

– Et tilstrekkelig antall kreditorer, det vil si mer enn 90 prosent av dem, har sagt ja til en gjeldsordning som vil gi dem en tilbakebetaling på 50 prosent av sitt tilgodehavende, sier han til RB.

– Det som gjenstår nå er å komme i mål med innhentingen av frisk kapital til selskapet.

300 millioner

Den er det selskapet selv som må skaffe.

– Med kreditorenes aksept for en gjeldsordning blir det enklere å komme i mål. Gjeldsordningen er grunnlaget for å få investorer med på ny finansiering av selskapet, sier styreleder Svein Sigurd Jacobsen.

Selv om kreditorene er villig til å avskrive halvparten av sitt tilgodehavende, som Jacobsen ikke vil spesifisere nærmere enn til "et sekssifret millionbeløp," endrer det ikke målsettingen for kapitaljakten.

– Vårt mål er fortsatt å hente inn til sammen rundt 300 millioner kroner, sier han.

BAKGRUNN: Historien om Think!

Nytt styre

Jacobsen forventer å ha endelig Think-avklaring i løpet av august. Da vil man også nærme seg en endelig avklaring på om det blir elbilproduksjon i Aurskog igjen, eller om den flyttes utenlands.

– Jeg regner med at selskapet har en ny eierstruktur etter refinansieringen. Det vil trolig også resultere i et nytt styre, og det blir opp til det å fatte vedtak om hvor framtidig produksjon skal foregå.

TIPS OSSTlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005