Gå til sidens hovedinnhold

Abbas-drapet kan forbli en gåte

Artikkelen er over 14 år gammel

Ett år etter drapet på Najaf Abbas står politiet helt på bar bakke.

Til tross for den mest omfattende etterforskningen på Romerike siden Orderud-saken, befinner politiet seg fortsatt milevis unna løsningen på drapsgåten på Skårer Grill & Pizza. Mandag er det ett år siden norsk-pakistaneren Najaf Abbas ble skutt og drept i sitt eget gatekjøkken.

Mareritt

For lensmann Jens Bruun i Lørenskog er drapet blitt et lite mareritt. Abbas-henrettelsen er ett av to uoppklarte drap i Norge siden 2002.

- Det er veldig beklagelig at vi foreløpig ikke har klart å oppklare dette drapet, sier han.

Bruun har vært lensmann i Lørenskog siden 1980. Abbas-drapet er den desidert mest kompliserte saken han har vært borti.

Mange uvenner

- Offeret hadde så mange uvenner. Det gjør at mange hadde et eller annet motiv. Og folk i disse miljøene er ikke veldig glade i å prate med politiet, sier lensmannen.

På det meste var 25 personer fra Lørenskog lensmannskontor, Kripos og Romerike politidistrikts krimavdeling stuet sammen i de trange lokalene i Maxi-bygget - bare et par hundre meter unna åstedet.

Ikke på noe tidspunkt av etterforskningen har de vært i nærheten av å kunne pågripe noen.

Vil ha tips

Nå er Abbas-saken overført krimavdelingen ved Romerike politidistrikt. Politiinspektør Geir Bang Danielsen sier politiet er helt avhengig av hjelp fra publikum for å oppklare saken.

Politiet kan på ingen måte utelukke at drapet var et bestillingsverk.

- Det er ikke til å legge skjul på at flere av dem han ikke var på godfot er såpass godt bemidlet at de kunne ha finansiert en slik operasjon, sier Grødtlien.

Politiet ser også Abbas-drapet i sammenheng med skyteepisoden på Visperud i Lørenskog i juli i fjor, hvor en kvinne havnet i skuddlinjen og fikk knust bakruta på bilen av et prosjektil. Denne hendelsen var høyst trolig gjengrelatert.

Politiet har opprettet en egen tipstelefon til Abbas-drapet. Nummeret er 99487746.