40 år og nybakt verdensmester

GULL-KROPPEN: Christian Egner (40) fra Skedsmokorset vant i helga VM-gull i Athletic Fitness. 40-åringen har trent regelmessig med vekter siden han var 13 år gammel. FOTO: VIDAR SANDNES

GULL-KROPPEN: Christian Egner (40) fra Skedsmokorset vant i helga VM-gull i Athletic Fitness. 40-åringen har trent regelmessig med vekter siden han var 13 år gammel. FOTO: VIDAR SANDNES

Artikkelen er over 6 år gammel

I 25 år har Christian Egner trent ufattelige mengder – i helga tok han VM-gull i Athletic Fitness.

DEL

Christian Egner fra Skedsmokorset vant VM-gull i Athletic Fitness under Arnold Classic Europe 2012, som ble avholdt i Madrid i helga. I konkurranse med 16 utøvere fra hele verden tok han med gullet til Norge og Romerike.

– Det var en helt fantastisk følelse. Jeg har jobbet mot VM veldig lenge, og følelsen av å nå målsettingen var enorm, sier Egner til Romerikes Blad.

Til daglig eier og driver 40-åringen to treningssentre. Ett av dem er Avanica Sport Senter på Skedsmokorset der han tidligere denne uka ble hedret av kollegaene.

Han møter oftest karer i 20-åra under konkurranse. Selv har han bikket 40-tallet.

– Det tar jeg som en utfordring. Det er bare moro. Det er godt å se at det er flere og flere som velger å starte med idretten. Den er i kraftig vekst og det er gøy, sier han.

Trent siden han var 13

13 år gammel var Christian Egner første gang han begynte å løfte vekter. Siden den gang har han trent store mengder og har en kropp som syder av muskler og definisjoner.

Han har flere NM-gull og andre store internasjonale seire på merittlisten, men nå er det første VM-gullet i boks.

– Nå gjelder det vel å sette nye mål. Jeg er en person som må ha noe å jobbe mot. Hva jeg skal nå vet jeg ikke ennå. Jeg vil bruke litt tid på å slappe av, og finne noen gode mål, sier han.

40-åringen trener hver eneste dag. Både styrke og kondisjon. Han er også svært nøye med kostholdet.

– Før mesterskap går det mye i kylling, ris, grønnsaker og fisk. Det verste, og det jeg styrer helt unna er brus, frityrstekt mat, bakervarer og brød, forteller han.

Slik er konkurransen

Konkurranseformen Athletic Fitness består av tre elementer: Styrke (chins og dips), utholdenhet (1.000 meter på romaskin) og kroppsbygging (musklene skal være definert og kroppen symmetrisk). Egner mener hans største styrke er allsidighet. Han har tidligere drevet aktivt med roing og kroppsbygging.

– Det holder ikke å være god i bare ett av elementene. Man må vise styrke i alle delene får å ha sjans til å nå opp i toppen, forteller han.

40-åringen vant symmetridelen, kom på 2. plass i roingen og ble nummer 3 i styrkedelen. Noe som betalte seg i VM-gull totalt sett.

– Ikke hør på avisene!

På oppfordring fra Romerikes Blad blir Christian Egner bedt om å dele sine beste treningstips. Hvordan kan mannen i gata ende opp med en kropp som ham, lurte RB på.

– Jeg mener det aller viktigste er å lære seg hvordan kroppen fungerer. Kunnskap er viktig. Slutt samtidig å høre på det som står i avisene. Der er det så mye motstridende treningsråd at det blir en eneste stor suppe, sier Egner.

Han mener tålmodighet og kontinuitet er to viktige stikkord.

– Hvis man skal bygge kropp så gjelder det å trene styrke, og spise riktig. Og ikke gi opp. Man må trene regelmessig, ikke ta pauser, sier Egner.

Artikkeltags