HØR RADIO ROMERIKES INTERVJU MED HENNE NEDERST I SAKEN!

– Jeg har lenge sett hvor nedslitt veinettet vårt er. I vinter har det vært spesielt ille. Hullene i asfalten blir dypere og dypere, snøryddingen dårligere og veiene stadig farligere å kjøre på. Dette kunne jeg ikke godta lenger uten å gjøre noe med det, sier Laila Karlsen.

Hun klekket ut ideen om en landsomfattende underskriftskampanje hjemme ved kjøkkenbenken i Maura i Nannestad.

HVA MENER DU? SI DIN MENING NEDERST I SAKEN!

Strømmer på

Laila Karlsen startet den private underskriftskampanjen for et par uker siden, og har hittil samlet inn 25.000 underskrifter fra hele landet.

– Det begynte med at de som var enig med meg, kunne skrive navnet sitt på et ark. Det viste seg imidlertid at det gikk for tregt. Da jeg tok i bruk nettet, strømmet det på med underskrifter fra hele landet. Nå kommer det protester mot bruken av de statlige bilavgiftene fra Finnmark i nord til Lindesnes i sør. Blant de 25.000 mailene jeg har fått, er det bare ti som ikke vil være med på protestaksjonen. De mener at det er bra som det er, og at det er fint når pengene folk betaler for å ha bil og motorsykkel, går til sykehus og eldreomsorg. Jeg har heller ikke noe mot at det brukes penger til slike formål, men i dette landet har vi råd til både sykehus, god eldreomsorg og veivedlikehold, mener Laila Karlsen.

Misfornøyd

Nå kan samferdselsminister Liv Signe Navarsete og stortingspolitikerne vente seg en solid bunke med protester fra folk som er misfornøyd med hvordan politikerne disponerer avgiftene de betaler for å ha et motorkjøretøy.

– Jeg skal holde på med aksjonen i noen uker til. 1. april har jeg imidlertid tenkt å gi meg, og da reiser jeg inn til Stortinget med alle underskriftene. Jeg håper de som bestemmer merker seg at mange er uenige med dem, og tar hensyn til det når de setter opp budsjettene.

– Hvem er det som protesterer?

– Det er nær sagt alle. Jeg har fått mange henvendelser fra lastebileiere som kan fortelle at de rett og slett ødelegger bilene sine på de dårlige veiene, og jeg har fått henvendelser fra private bileiere som frykter ulykker. Alle sammen er forbannet over den dårlige standarden på veinettet, og at bilavgiftene ikke brukes til det de skal brukes til, sier Laila Karlsen.

Livsfarlig

– Men nå har i hvert fall jeg og mange med meg fått nok. Jeg har nettopp fått en henvendelse fra en mann i Narvik som i løpet av kort tid har samlet inn 500 underskrifter i protest mot det dårlige veinettet der oppe. Det er helt åpenbart at folk nå vil at bilavgiftene skal gå tilbake til veiene, og ikke brukes til alt mulig annet. I dag er mange veier direkte livsfarlige, og flere steder er folk isolert på grunn av dårlig veistandard. Slik kan det ikke fortsette.