100 trailere skal hedre Leif Kåre

OVERVELDET: Leif Erik (f.v.), June og Morten Nordmo er overveldet over oppmerksomheten de har fått, etter at faren deres Leif Kåre Nordmo (innfelt) mistet livet i togulykken på Sjursøya 25. mars. 2. påskedag blir lastebilsjåføren hedret av tidligere arbeidskolleger med over hundre trailere i kortesje. FOTO: RAYMOND AASERUD

OVERVELDET: Leif Erik (f.v.), June og Morten Nordmo er overveldet over oppmerksomheten de har fått, etter at faren deres Leif Kåre Nordmo (innfelt) mistet livet i togulykken på Sjursøya 25. mars. 2. påskedag blir lastebilsjåføren hedret av tidligere arbeidskolleger med over hundre trailere i kortesje. FOTO: RAYMOND AASERUD

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Over 100 trailere deltar 2. påskedag i en minnekortesje for å hedre venn og kollega Leif Kåre Nordmo, som mistet livet i togulykken på Sjursøya.

DEL

Familien Nordmo er overveldet over all støtten de har fått i den tunge tiden etter at de mistet sin kjære Leif Kåre Nordmo.

66-åringen var en av tre personer som omkom i den tragiske godstogulykken på Sjursøya 25. mars.

– Veldig mange har tatt kontakt med oss og vist sin dypeste medfølelse. Kondolanser og blomster har kommet fra nær og fjern. Det er veldig rørende med slik oppmerksomhet i en vanskelig tid, og det viser at pappa betydde mye for mange, sier søsknene June, Leif Erik og Morten Nordmo til rb.no.

Kjente mange

Etter et helt yrkesliv bak lastebilrattet hadde Leif Kåre Nordmo fått et stort kontaktnett i transportbransjen.

Nå har over 100 trailersjåfører meldt fra at de vil følge prosesjonen med Leif Kåres båre, når den skal flyttes fra Rikshospitalet til Nordmos siste hvilested, Rælingen kirke, 2. påskedag.

– Pappa var på hils med «alle» og stilte alltid opp hvis noen trengte hjelp. Da noen av de nærmeste kollegaene hørte at vi skulle kjøre i prosesjon med båren ville de gjerne være med. Etter hvert har flere sjåfører kommet til, og nå ligger det an til å bli over hundre trailere som skal følge bårebilen. Det blir veldig spesielt, sier sønnen Leif Erik Nordmo.

Siste hilsen

De over hundre trailersjåførene skal først samles på Sjursøya mandag.

Der skal de avholde en minnemarkering for alle de tre ofrene – Leif Kåre Nordmo, Geir Atle Lind (48) fra Nittedal og Cato Kyrre Breistrand (58) fra Oslo – som mistet livet i den fatale togulykken for litt over en uke siden.

Etter en kort lys- og blomsterseremoni på kaia setter trailerne i 12.15-tiden kursen mot E6 og Alnabru. Der skal de etter planen treffe familien Nordmo, som følger bilen med Leif Kåres båre fra Rikshospitalet.

Fra Alnabru skal følget kjøre samlet i en lang kolonne mot Rælingen kirke.

– Det hele blir en stille markering. Bårebilen, som kjører først, vil stoppe i Fjerdingbykrysset utenfor kirken, mens alle lastebilene fortsetter rundt rundkjøringen i retning Lillestrøm. De sjåførene som ønsker det, har vi sagt kan gi pappa en siste hilsen med hornet idet de passerer bårebilen, forklarer Leif Erik.

Savner «Beppe»

Familien legger ikke skjul på at omstendighetene rundt Leif Kåres bortgang er en stor påkjenning.

Særlig for de seks barnebarna har det vært tøft de siste dagene.

– De har tatt det veldig tungt og savner bestefaren sin. Pappa var utrolig glad i barnebarna sine, og elsket å leke sammen med dem. De kalte ham bare for «Beppe», og det navnet vet jeg han var stolt av, forteller datteren June.

Berømmer kriseteamet

Leif Kåres nærmeste etterlatte ble kontaktet av et kriseteam i Rælingen kommune kort tid etter ulykken på Sjursøya.

– Vi kan ikke annet enn å berømme dem for måten de har stilt opp for oss på. Presten i Rælingen og Oslo-politiet har også gjort en kjempejobb med oppfølging etter ulykken. Det er vi takknemlige for, sier de tre søsknene.

– Dårlig av Kleppa

Familien følte seg imidlertid dårlig behandlet da de ikke ble invitert til en minnemarkering på Sjursøya kort tid etter ulykken.

– Havnesjef Anne Sigrid Hamran har kontaktet oss direkte i etterkant og beklaget dette. Men vi har ikke hørt noe fra samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa – det synes vi er dårlig, sier Morten Nordmo.

Vil ha oppklaring

Sønnen Leif Erik har tidligere varslet at familien vil saksøke de som er ansvarlige for at den fatale togulykken kunne skje.

– Etter at vi har stedt pappa til hvile vil vi bruke tiden framover til å få en oppklaring i hva som har skjedd, hvordan det kunne skje og hvem som har ansvaret, understreker han.

Leif Kåre Nordmo begraves fra Rælingen kirke onsdag 7. april.

Artikkeltags