Gå til sidens hovedinnhold

Willy ville vinne

Artikkelen er over 13 år gammel

(Strømmen – Follo Fotball 2-1). Det gikk mot poengdeling på Strømmen stadion. Så tok Kjetil Rydje en sjans og kastet Willy Zamble innpå.

– André Flesvik hadde mørnet midtstopperne til Follo i 85 minutter. Vi vurderte å holde ham på banen på grunn av dødballene for og imot, men bestemte oss for å satse på Willy, forklarer trener Rydje.

To minutter før full tid stakk Zamble bak Follos midtstoppere og tuppet ballen bak Glenn Arne Hansen til enorm jubel blant de drøyt 200 frammøtte på Strømmen stadion.

– Jeg luktet at sjansen ville komme og stakk i bakrommet. Utrolig deilig å se den ballen gå i mål. Også var det jo helt på slutten også. Helt perfekt, smiler Zamble.

Kom fra Sand

20-åringen kom inn også i serieåpningen mot Østsiden, men har stort sett spilt 3. divisjonsfotball for strømlingene denne sesongen.

Zamble forteller at han også har slitt en del med skader i sin tredje sesong i grønt og rødt. Tidligere spilte han for Sand på Jessheim.

– Folk sa at Strømmen var en fin klubb, så da gikk jeg hit, forteller Zamble.

Trener Rydje var storfornøyd med hele laget, men syntes det var moro at innbytteren traff på sin eneste sjanse i kampen.

– Full uttelling, smiler sjefen.

Fortjent

Selv uten flere sentrale spillere var Strømmen det beste laget mot topptippede Follo. Muoi Van Nguyen fikk to sjanser i løpet av to minutter etter gavebakker i Follo-forsvaret, og utnyttet den siste kvarteret ut i andre omgang.

Andreas Strand nikket inn 1-1 før Zamble sikret tre viktige Strømmen-poeng.

– Nå har vi klart å snu en negativ trend. Jeg er knallstolt av samtlige spillere, sier Rydje, som ikke lot seg imponere av gjestene fra Ski.

– Vi var bedre enn Follo, og dette var en seier for fotballen. Vi forsøker å spille fin fotball, presiserer Strømmen-treneren.