Weng på pallen – igjen

NEST BEST I VERDEN: Heidi Weng gikk inn til andreplass bak Marit Bjørgen på torsdagens jaktstart i Tour de Ski. Enebakk-jenta er i ferd med å feste et grep om andreplassen sammenlagt. FOTO: REUTERS

NEST BEST I VERDEN: Heidi Weng gikk inn til andreplass bak Marit Bjørgen på torsdagens jaktstart i Tour de Ski. Enebakk-jenta er i ferd med å feste et grep om andreplassen sammenlagt. FOTO: REUTERS Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Heidi Weng (23) økte avstanden til Therese Johaug i kampen om andreplassen i Tour de Ski.

DEL

Enebakk-jenta gikk ut ett minutt og 34 sekunder bak Marit Bjørgen på dagens 15 kilometer jaktstart. På den femte av totalt sju etapper i Tour de Ski imponerte 23-åringen på nytt i konkurranse med verdens beste langrennsløpere.

I femte renn på rad i konkurransen endte Weng på pallen da hun gikk over målstreken til andreplass. I mål var hun rett i underkant av to minutter bak Bjørgen. Men viktigere var det at Weng økte avstanden ned til Therese Johaug. Før torsdagens renn var avstanden 42 sekunder. Etter dagens renn var den økt til ett minutt og to sekunder.

– Det bør ikke være noe mer hvis Therese skal kapre andreplassen. Slik det ser ut nå kommer Heidi til å ta den andreplassen, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NRK.

Sterkt av Haga

Holter-jenta Ragnhild Haga imponerte også på 15 kilometeren i fri teknikk. Til tross for at hun tapte spurtduellen med svenske Emma Wiken, har Åsen-løperen los på fjerdeplassen sammenlagt. Det er nemlig ikke mer enn tre sekunder som skiller opp til den svenske konkurransen i sammendraget. De to er over fire og et halvt minutt bak Bjørgen sammenlagt.

Bjørgen leder Tour de Ski overlegent. To etapper gjenstår av årets Tour. Hun nekter å ta sammenlagtseieren for gitt.

– Det er for tidlig å si. Det er to etapper igjen. Jeg tar ingenting på forskudd, sa Bjørgen til NRK.

To etapper igjen

– Det blir godt med en fridag i morgen (fredag). Jeg har en bra ledelse, sa Bjørgen videre.

Nå gjenstår «kun» to etapper av årets utgave av Tour de Ski. I italienske Val di Fiemme skal det gås henholdsvis 10 kilometer fellesstart i klassisk med innlagte bonussekunder og den avsluttende ni kilometer lange etappen opp alpinbakken «Alpe Cermis» i helga.

Artikkeltags