Fet-karen var en av banens enere da håndballherrene slo Nøtterøy med to på bortebane.

Skoglund scoret åtte ganger, og var som vanlig en viktig bidragsyter i LTHs forsvarsblokk, som i fjor tok de opp til Grundigligaen.

– Vi visste at det var muligheter etter å ha sett de på video, så at dette er noen sjokkseier synes jeg ikke. For min egen del er jeg en av de med mest erfaring i stallen, og føler jeg må være med å ta ansvar, sier Skoglund, som betegnet egen innsats som OK+.

Fikk tettet igjen

En annen nøkkel er naturligvis godt målvaktsspill, og i starten av 2. omgang var Stian Mathisens redninger svært viktige.

– Som sist mot Drammen, så ledet vi til pause nå også (12-11). Vi haltet litt i starten av 2. omgang, men fikk gjort en timeout da vi lå under med to mål rundt midtveis. Det hjalp, oppsummerer trener Stian Bjermeland.

Men det var ikke før det gjensto et par minutter laget kom foran igjen.

– Gutta fortjener all mulig skryt. Jeg er veldig stolt av lagmoralen, sier treneren, som også roser Skoglund.

– Han var som vanlig god i forsvar, og er kald på straffene han skyter. Thomas er naturligvis viktig for oss.

Viktig mentalt

Etter at LTH også ledet i serieåpningen mot Drammen, kollapset de i 2. omgang. At laget unngikk det i går, og fikk sin første seier etter bare to kamper var svært viktig.

– Det er alfa omega for oss å få vist for Håndball-Norge at vi kan slå fra oss og at vi ikke kommer til å være den kasteballen alle har trodd vi skal være, sier Thomas Skoglund.

Det er treneren enig i.

– Nå har vi bevist at vi kan vinne her, det er viktig for selvtilliten, for det blir mange tøffe kamper framover.

Den neste er den aller tøffeste – hjemme mot regjerende seriemester Haslum 22. september.

KAMPFAKTA
Nøtterøy – LTH 21-23 (11-12)
Nøtterøyhallen. Mål Lillestrøm TH: Thomas Skoglund 8, Marius Kleiven 4, Thomas Thomsen 4, Egil Holmstad 3, Hans Aron Hammeren 3 og Michael Gorensek 1. Toppscorer Nøtterøy: Michael Jonassen 7. Utvisninger: Nøtterøy 3x2 min. Lillestrøm TH 5x2 min. Dommere: André Hansen og Øistein Pettersen. Tilskuere: 470.