Gå til sidens hovedinnhold

Verdens beste 14-åringer

Artikkelen er over 16 år gammel

Nit-Hak har deltatt i verdens største håndballturnering i over 30 år uten å komme til finalen. Den statistikken gjorde en gjeng med 14-åringer slutt på.

Partille Cup, som samlet snaut tusen lag fra over 50 nasjoner, er håndballens svar på Norway Cup.

– Nit-Hak har vært med i her siden tidlig på 70-tallet. Men et lag fra klubben har aldri tatt seg til finalen. At disse jentene klarte det, og attpåtil vant suverent, synes jeg er stort, sier lagleder Unni Jensen.

I jenter 14-klassen var det hele 48 lag med. Rødtrøyene fra Nittedal feide alle av banen. De var ikke i nærheten av å tape en kamp.

– Helt utrolig morsomt. Finalen gikk på en slags centre court, med høy musikk og mange tilskuere. Men vi ble aldri nervøse, forteller kaptein Stine Bredal Oftedal.

Revansj

Nittedølene vant alle kampene i suveren stil – både i innledningen og sluttspillet.

– Den jevneste kampen vi spilte var vel mot Bækkelaget i finalen. Vi dro ifra med en gang, og ledet hele kampen, forteller lagleder Jensen.

Men hun var langt fra sikker på seieren.

– Bækkelaget er gode nok til å hamle opp med oss. Men jentene var bare fantastiske gjennom hele turneringen, mener hun.

Rødtrøyene holdt imidlertid hodet kaldt i heten i Göteborg og vant til slutt 16-11 og fikk dermed revansje for den eneste turneringen de ikke har vunnet i år.

– Vi tapte finalen i Peter Wessel-cup. Der slo Bækkelaget oss i finalen. At vi skulle får revansjen nå, var ekstra morsomt, sier trener Ellen Bredal Oftedal.

Lokaloppgjør

En skulle ikke tro at det var verdens største håndballturnering, men et regionsmesterskap. Ikke bare er finalemotstanderen også seriemotstander for de svært talentfulle jentene.

Som siste hinder før finalen ventet Fjellhammer. De ble feid av banen med hele 19-9.

– De har vært litt oppe og snust på vårt nivå tidligere. Men her var det ingen tvil, mener treneren.

Seiersformelen ligger ifølge treneren i et originalt forsvarsspill.

– Vi har vår egen variant av 3:2:1. Mange lag får store problemer med vårt offensive forsvar, forklarer hun.

Bonus

Det ble ikke bare brus og is fra ivrige foreldre i seiersbonus for jentene. Laget fikk også en ukes fri fra egentreningsprogrammet i sommer.

– Men allerede siste helgen denne måneden er vi i gang igjen. Da skal vi spille en beachhåndball-turnering i Sandefjord. Deretter begynner treningen fra mot sesongen, sier Stine Bredal Oftedal.

Trenermammaen som har erfaring fra flere sesonger i eliteserien har tro på laget.

– Det er mange som kan nå langt. Men selv om det er noen som drar laget litt, har vi fått en gruppe som er godt forspent på alle plasser, mener treneren.

Så kanskje det ikke går over 30 år til neste triumf i Partille Cup for Nit-Hak?