Triksekongen utfordrer Carew og Zlatan

Artikkelen er over 12 år gammel

Hvis du er skikkelig god til å trikse teller du ikke antall touch, men timer. Mats Weinholdt derimot teller døgn.

DEL

Å utfordre Mats Weinholdt til triksekonkurranse er neppe det lureste du gjør. Han tar 10.000 stående, 5.000 liggende og 210 med undersiden av skosålene mens han ligger på ryggen.

– Men det telte vi mest for å ha noe å vise til. Når jeg trikser nå teller jeg ikke, sier Weinholdt.

21-åringen fra Gjelleråsen er ikke redd for å si at han glatt kunne holdt ballen i lufta i godt over ett døgn hvis han hadde fått mat og drikke.

– Det handler kun om å være skjerpet.

Den svenske stjernen Zlatan Ibrahimovic sa en gang: "Det John Carew gjør med en fotball gjør jeg med en appelsin". Weinholdt har sin egen versjon.

– Det Carew gjør med en ball gjør jeg med en tyggis.

Viser seg fram

Forrige uke var Weinholdt hentet inn til NRKs VM-studio for å vise fram sine triks. Gjelleråsen-gutten er med i en gruppe som kaller seg Art og freestyle sammen med Røas Lene Mykjåland og hans tidligere lagkamerat i FF Lillehammer, Tor Vidar Leikvin.

Sammen reiser de rundt og på oppdrag fra alt fra fotballskoler til firmafester.

– For meg har det blitt en ekstrajobb. Nå i sommer har vi hatt mye å gjøre. 500.000 seere på VM-studioet var god reklame, smiler Weinholdt.

Han vil ikke røpe for mye, men forteller at det er store ting på gang for Art og freestyle. På sikt tror han det kan være mulig å leve av ballkunstene.

– Jeg trodde ikke det før, men nå ser jeg muligheten.

Var i Skjetten

Tidligere spilte han organisert fotball for Gjelleråsen, Skeid, Hønefoss, Skjetten og FF Lillehammer før en ryggskade satte en stopper for all løping. Da ble det freestylefotball, som Weinholdt kaller triksingen og sjongleringen.

– Jeg jobber med å trene meg opp igjen. Om det blir noe mer "vanlig" fotball vet jeg ikke, men jeg har hatt mye moro med begge deler, forteller 21-åringen.

Art of freestyle ble opprettet for et drøyt halvår siden og ledes nå av manager Omar Ishaq. Weinholdt prøver å forklare hva det er trioen reiser rundt og viser fram.

– Vi har noe som heter groundmoves. Det er dribler og finter som skal se kule ut og være show. Også har vi freestylebiten. Det er triks når vi står, sitter, ligger på ryggen og står på hendene.

Weinholdt trener alene stort sett hver eneste dag i en breakdancesal i Oslo. Men hvis han noen gang skulle komme tilbake til klubbfotballen tror han ikke han får bruk for mye av de triksene han har trent inn.

– Det må være noen finter i så fall, men egentlig tror jeg det er fint lite, sier Gjelleråsen-gutten.

Artikkeltags