Trenerskyggen

Artikkelen er over 12 år gammel

Arne Hanssen (50) fra Fjellhamar har i løpet av det siste året samarbeidet med Arne Erlandsen, Uwe Rösler, Henning Berg og Tom Nordlie – stadig i nye treningsdresser.

DEL

Overalt hvor det er en romeriking som coacher et eliteserielag, så dukker nordlendingen opp.

– Hvorfor?

– Jeg var vel den som første som brukte ham som støttespiller og samtalepartner. Jeg ville ha med Arne til IFK Göteborg også, men der var støtteapparatet stort nok som det var, forteller tidligere LSK-trener Arne Erlandsen om sitt samarbeid med Båtsfjord-karen.

Han ble kjent med Hanssen tidlig på 1980-tallet og har holdt kontakt med ham siden.

– Han har stor idrettsfaglig allmennkunnskap, rett og slett en fornuftig fyr. Er utrolig ambisiøs og vet hva som skal til, er attesten fra Erlandsen.

Nordlies lærer

Selv beskriver Hanssen seg selv som sulten. Han har vært profesjonell trener i mange år, som oftest kombinert med toppstillinger i næringslivet i store bedrifter som Coca-Cola og Ringnes. Av teoretisk ballast har han Norges idrettshøgskole, og de siste 4-5 årene har han brukt til å oppdatere seg og komme à jour.

For 25 år siden var Arne Hanssen læreren til Tom Nordlie på idrettslinja ved Lørenskog Videregående – nå er han hans mentor og medhjelper i Viking.

– Jeg velger å tro at jeg kan bidra både på det mentale og fysiologiske plan. Da jeg kom inn i Viking, kjente jeg igjen situasjoner fra omstillingsprosesser jeg har opplevd i næringslivet – det var den samme magefølelsen. Jeg har vært med på endringsprosesser før, og det var ingen tvil om at det behøvdes en i Viking også, sier Hanssen.

Ser sju uker fram

Etter at han i 2004 var fast inventar på Arne Erlandsens LSK-treninger, startet han å jobbe med Henning Berg i Lyn – på frivillig basis. Han ble engasjert av Berg selv og bidro når det gjaldt fysisk trening.

I LSK har han heller aldri hatt noe ansettelsesforhold, men Hanssen bekrefter at han har hatt mange og lange samtaler med trener Uwe Rösler.

– Både Uwe og jeg har sønner som spiller på samme lag i Fjellhamar, sier Hanssen.

Sportslig tenker han nå bare på redningsaksjonen i Viking de neste sju ukene. Ved siden av Viking-engasjementet er han leder i et firma som driver med ferskpresset juice.

– Jeg legger ikke skjul på at jeg har ambisjoner om å jobbe med toppidrett til jeg er 65 år.

Det er 15 år til, men foreløpig har han bare oversikt over de neste 45 dagene i Stavanger.

Artikkeltags