– Det er spillerne som avgjør hvor gode vi kommer til å bli denne sesongen. Men å flytte presset over på oss lever vi godt med, sier Thomas Berntsen, den ene halvparten av landets mest kjente trenerduo i 2. divisjon.

– Vi kan være med og legge grunnlaget i et lag med ikke bare nye trenere, men også en rekke nye spillere, sier Petter Myhre, TV2-ekspert på fotball, som har funnet tid til å ta et tak i moderklubben.

Det er et faktum som har gjort mange nysgjerrige på den gamle storheten i norsk fotball. Strømmen var blant landets beste lag på 50- og 60-tallet, og hadde gjesteopptredener i eliteserien både i 1986 og 1988.

– Jeg tror klubbhistorie er noe en skal ta alvorlig. På Strømmen sitter fotballen i veggene. Selv om klubben har vært borte lenge, er det folk med erfaring i kulissene, sier Petter Myhre.

Derfor har strømlingene hengt fanen høyt med tro på et opprykk til klar nummer to i romeriksfotballen igjen.

– Strømmen er 100 år i 2011. Da må målsettingen enten være å rykke opp i 2010 og spille i Adeccoligaen i jubileumsåret, eller ta opprykket direkte i 2011, drømmer Thomas Berntsen.

Trygge 4-4-2

Strømmen skynder seg langsomt. Det betyr at det trygge 4-4-2, som de fleste 2. divisjonsspillere behersker, er utgangspunktet.

– Derfra kan vi bygge 4-4-1-1 eller 4-2-3-1 og eventuelt andre formasjoner, om vi finner at vi har mannskap til det, sier Myhre.

– Likevel skal motstanderne våre få føle at vi ikke har tenkt å bruke 15 kamper på å bli gode nok. Vår hensikt er å utfordre de fire-fem beste lagene, og i våre beste stunder være med helt oppe i toppen, sier Berntsen.

Ingen på eller rundt a-laget har lyst til å utfordre de mest trofaste supporterne med en ny sesong der utsiktene til å fornye kontrakten er overlatt konkurrentenes velvilje til bortimot jul.

Driver billig

Aktiviteten på spillermarkedet i vinter har fått en til å tro at pengene flyter igjen i Strømmen. Skal vi tro de ansvarlige, er det ikke tilfelle.

– 2,5 millioner er et lavbudsjett på dette nivået. Vi har blant annet kuttet ut treningsleir, sier Petter Myhre.

Han innrømmer at det har vært en overgang å venne seg til at spillerne han trener har et liv som krever dem utenom fotballen.

– Jeg savner en mulighet til tettere oppfølging av enkeltspillere. Utfordringen er hvor vi skal legge lista. Du kan ikke bare si til en spiller at han må skulke jobb eller skole. Fordelen er at det er likt for alle.

Strømlingene tror de har et mannskap som kan bli godt. Myhre tror på flere mål i år.

– Trond Haugstad, Alan Jakirovic, Knut Hovel Heiaas og Shkodran Rexhaj er alle i stand til å gjøre mellom 10 og 15 mål. Da gjelder det for oss å finne de rette kombinasjonene, så vi får disse scoringene.

– Jeg merker at rammene rundt begynner å stemme. Strømmen-fotballen er på beina igjen. Det er opp til oss som trenere og spillere å utvikle den til vi er tilbake der vi en gang var, mener Thomas Berntsen.