Den daglige lederen har ladet batteriene på ferie i Ravda, Bulgaria de siste dagene.

Det kan han saktens trenge, for Strømmens eneste administrativt ansatt kommer til å få en stri høst – uansett.

Per dags dato ligger klubben an til å spille om opprykk til eliteserien. Skulle det bli en realitet, vet han ikke hva han skal gjøre.

– Vi har jo drømt om å komme tilbake i toppen, men det er jo helt urimelig å tenke at det kommer til å skje. Men tydeligvis ikke hvis man ser på hva laget presterer på banen. Nei, de får holde litt avstand til opprykkskampen, spøker Nygren overfor Romerikes Blad.

Nedrykk?

Men når tonen blir litt mer alvorlig, ser han kolossale utfordringer.

– Jeg kan ikke skjønne hvordan vi skal innfri kravene for tippeligalisens, spesielt når det gjelder administrasjon, stadionfasiliteter og banen i seg selv. Hvordan skal vi få 3.000 sitteplasser? Vi sliter jo med å få på plass 1.000.

– Hva skjer hvis dere rykker opp, men ikke får lisens?

– Det er jeg usikker på, men nedrykk til 2. divisjon er selvfølgelig det jeg frykter mest. Den surrealistiske situasjonen vil ikke Norges Fotballforbunds (NFF) lisensansvarlige Rune Nordhaug si så mye om.

– Det blir litt prematurt. Strømmen har søkt om en adeccoligalisens nå. Men de trenger ikke å svartmale situasjonen om det skulle bli opprykk. Det som i all hovedsak skiller kravene til Tippeligaen fra Adeccoligaen er stadionfasilitetene. Og da har man mulighet til å spille på et annet godkjent stadion. Kravene rundt administrasjon er litt vagt formulert, utover at man må ha personer i diverse funksjoner. De kan imidlertid enten være hyret inn eller være tillitsvalgte.

Ikke Åråsen?

I Stor-Oslo er det Åråsen, Ullevaal, Bislett og Telenor Arena som er godkjente for spill på øverste nivå.

Nygren gleder nok mange Strømmen-hjerter når han ikke tar det for gitt at de havner på Åråsen.

– Nei, den er vel i stor grad privat eid, så det kan fort bli veldig dyrt.

Dermed ser kommunale Bislett i Oslo ut som det mest tenkelige alternativet, så sant man ikke finner en mirakelløsning for Strømmen stadion.

– Der har vi mer enn nok med å innfri kravene til Adeccoligaen. Vi får bare håpe Skedsmo-politikerne nå ser at vi er mer enn en døgnflue.

Arrangementsansvarlig Dag Vestlund i NFF, som trente Strømmen sist gang de var på øverste nivå i 1988, opplyser også at forbundet skal gi klubber som har vokst raskt litt «slakk».

3.000 sitteplasser

Kravene til eliteserien er blant annet 3.000 seter, hvor minst 1.000 av dem skal være under tak. I dag har alle de 197 sitteplassene, inkludert ett med knekt rygg, himmelen selv til tak.

– Når slike ting skjer, går vi i dialog med klubben umiddelbart. Har man en plan, med en kontinuerlig framdrift, kan vi lette litt på kravene i starten. Men fristene er korte, sier Vestlund.

Heller ikke han vil forskuttere hva som vil skje hvis Strømmen rykker opp, men ikke innfrir kravene.

– Den avgjørelsen vil ligge hos Klubblisensnemda.

Per Nygren kommer uansett ikke til å by på pølser og burger i garderoben før kamp, for å dempe prestasjonsevnen på banen.

– Nei, nei! Det er ikke snakk om. Det er bare å innse at vi er mye nærmere Tippeligaen på banen enn vi er utenfor. Da jeg fulgte kampen på rb.no søndag og målene plinget inn, var det nesten så jeg ikke trodde det jeg så.

– Det uunngåelige spørsmålet; håper du Strømmen rykker opp?

– (Lang pause). Jeg vil være veldig defensiv hvis jeg sier nei. Men jeg tror den jobben vi har gjort over mange år for å bygge klubben, vil få seg en stygg ripe i lakken. For et opprykk vil ikke bare være moro. Det kan jeg love. Da han kom hjem fra ferien i går ettermiddag, fikk han sett tabellen i avisen. Den er en realitet.